31 Ιουλ 2012

Χωρίς αντίδοτα η ζωή είναι κόλαση

~Είναι άλλο να μιλάς εκ του ασφαλούς κι άλλο εκ του αν- ασφαλούς. Στη φάση που βρίσκεται η χώρα μας σήμερα, ποιος μπορεί να ακούσει τους ασφαλισμένους, όταν οι περισσότεροι έχουμε απ-ασφαλισθεί. Αυτό βέβαια ισχύει για τα εργασιο-πολιτικο-οικονομικά. Από κει και πέρα αρχίζει η ζωή. Κι ο θάνατος δεν θα σε ρωτήσει,  αν είχες ή αν δεν είχες πλούτη υλικά.  Θα σε ρωτήσουν όμως οι επόμενες γενιές, αν άφησες κάποιο ίχνος  από ανεξίτηλες λέξεις πίσω σου, να φωτίζουν τα σκοτάδια που τους κληρονόμησες.

~Το ότι η ανθρωπότητα ήταν από πάντα μες τους πολέμους και την αδικία, δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε χρέος, να έχουμε χειρολαβή ζωής, τις πανανθρώπινες αξίες. Ο Αριστοτέλης, ο Χριστός, ο Μαρξ, είπαν σχεδόν τα ίδια πράγματα. Μίλησαν για κοινωνία του Ανθρώπου. Καταφέραμε την κοινωνία της ζούγκλας. Κι αν δεν μπορείς  να κάνεις πολλά απέναντι σ’ αυτό το ατσάλινο πλέγμα, κάνε όσα μπορείς.
Αν δεν υπήρχαν εκατομμύρια Άνθρωποι που πάλεψαν για το φως, ποιος ξέρει, μπορεί και να μην υπήρχαμε σήμερα. Να ήταν όλα σκοτάδι.

~ Είναι άσκοπο να χαραμίζεις τη θετική σου ενέργεια κρίνοντας τους άλλους, ατέλειωτη η βλακεία των ανθρώπων, καλύτερα δείξε τους την ομορφιά, είναι καλύτερα και για σένα και γι’ αυτούς. Ένα λάθος που πέφτουμε συχνά όλοι.

~ Μη ζητάς από έναν πλούσιο να καταλάβει έναν πεινασμένο, είναι σαν να ζητάς  από ένα αγράμματο  να διαβάσει ένα βιβλίο ή από έναν φασίστα τι θα πει  Δημοκρατία. Όταν κάποτε αμβλυνθούν οι διαφορές μεταξύ των εχόντων οικονομικό πλούτο και τον μη εχόντων, μπορεί να εξημερωθεί ο άνθρωπος. Ως τότε θα φτιάχνουν οι πλούσιοι όπλα και οι φτωχοί θα πολεμάμε με τις ιδέες. Με γοητεύουν οι ιδέες. Με ευτελίζουν τα όπλα τους.

~ Μπροστά στο θάνατο και το ανήμπορο, ο άνθρωπος έφτιαξε χειρολαβές- ψευδαισθήσεις π.χ τις θρησκείες. Κάθε λαός θέλει το όπιο του, να υπάρξει. Και η ανθρωπότητα το δικό της.

~ Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις. Καλύτερα. Να κάνουμε μια στάση, να δούμε που είμαστε. 

~ Υπάρχουν βέβαια οι Ολυμπιακοί των πολυεθνικών. Τόσα ντοπαρίσματα. Είναι πολλά τα λεφτά.

~ Όπως και να είναι η μέρα μας, πάντα υπάρχει ένα βιβλίο να την ταξιδέψει. Χωρίς αντίδοτα η ζωή είναι κόλαση.


Ταξιδευτής
31 Ιουλίου 2012



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου