31 Ιουλ 2018

Οπαπατζίδικα


Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο παπάς; Ψάξε, ψάξε θα τον βρεις. Αν δεν τον βρεις θα είναι κρυμμένος μες το ιερό και άβατο. Κάποτε θα βγει να πει "Μακάριοι οι φτωχοί τω πνεύματι.." Τότε να τον αρπάξεις απ' τη γενειάδα. Οι ευκαιρίες δεν χάνονται. Τόσοι και τόσοι έγιναν πλούσιοι, αν τους μαζέψεις όλους χωριό ολόκληρο. Όσοι δεν έγιναν απλά δεν μάντεψαν σωστά. Ας ρωτούσαν και καμιά χαρτορίχτρα, δεν τους φταίει κανένας. Μη ξημεροβραδιάζονται άνευ λόγου και αιτίας στα οπαπατζίδικα. Βέβαια φταίνε κι αυτοί, σιγά το πράμα να βρεις πέντε ΄εξι αριθμούς. Ο Τάσος έξυπνος, έτσι έγινε πλούσιος, εσύ δούλεψε μαλάκα.
Η πολιτεία μας, δεξιά ή αριστερή δεν έχει σημασία φροντίζει για τα πλούτη μας. Χρόνια στο λένε, απ' το πρωί ως το βράδυ, παίξε και θα δεις. Να οπαπατζίδικα, να φρουτάκια, να καζίνα, να Εθνικά λαχεία, να κρατικά, να διαφημίσεις με ατέλειωτη ευτυχία. Τι άλλο θες βρε μαλάκα; Μετά σου φταίει η ανεργία και σαχλαμάρες. Ο άλλος με ένα ευρώ, έλυσε τα οικονομικά του μια για πάντα. Μετά ένα πούρο αβάνας και αραχτός.
Κάτι τέτοια σκέφτομαι όταν βλέπω τις ουρές στα οπαπατζίδικα και τρελαίνομαι. Προχθές ήθελα να μπω σε ένα. Σε κάθε γωνιά κι από ένα. Η γυναίκα μου δεν μ' άφησε.
Πάψε, δούλεψε και μη μιλάς, της είπα τότε κι εγώ εκνευρισμένος.
Μια μέρα όμως θα παίξω, μου καρφώθηκε η ιδέα να γίνω πλούσιος.
Λένε πως μερικά οπαπαντιδικα είναι πιο τυχερά, απ' άλλα. Έχει σχέση με το πόσο φυσάει αέρα στο μυαλό σου την ώρα που διαλογίζεσαι με τους αριθμούς. Άσε που την άλλη φορά θα ψηφίσω Μητσοτάκη. Άμεση προτεραιότητα στο πρόγραμμα του είναι καζίνο στη Καλαμπάκα. Αυτές είναι επενδύσεις. Γάντι και στην ιδεολογία του. Τα παίρνεις απ' τους πολλούς και τα δίνεις στον έναν.


31 Ιουλίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου