26 Ιουν 2012

H Apple πάλι έκανε το θαύμα

Πάντα υπάρχει ο από μηχανής Θεός. Η χώρα μας σε τροχιά απελευθέρωσης, ανάπτυξης και ευημερίας ξανά.
Η Aplle αγόρασε ολόκληρο το χρέος της Ελλάδας, κάνοντας την μεγαλύτερη διαφημιστική έκπληξη όλων των εποχών.
Η κίνηση γινόταν παράλληλα με τους Έλληνες εφοπλιστές. Οι Έλληνες εμπιστεύτηκαν τελικά την apple, αφού δεν μπόρεσαν ποτέ ναρθούν σε συμφωνία εμπιστοσύνης με τους Μαρινάκη και Νομικό που εκπροσωπούσαν περισσότερο τα συμφέροντα του ποδοσφαίρου, παρά της Ελληνικής Ναυτιλίας. Ο  υφυπουργός Ναυτιλίας Γ. Βερνίκος παραιτήθηκε, μετά την γενναία υποστήριξη υπέρ των Ελλήνων εφοπλιστών και των offshore εταιριών τους. Είναι η δεύτερη παραίτηση, της καινούριας κυβέρνησης,  μετά τον ίλιγγο που έπαθε ο υπουργός οικονομίας μπροστά στα νούμερα  που άκουγε στις ολονύκτιες διαπραγματεύσεις που γινόταν μες το κεφάλι του.
Ο καινούριος υπουργός οικονομικών Στουρνάρας, δήλωσε λιτά ότι η Ελλάδα θα πετύχει.  Και Στουρνάρας να μην είσαι αυτό το καταλαβαίνεις.  Ας μην μας προέκυπτε η Apple και ακόμα θα ήμασταν χωρίς υπουργό. Όπως είμαστε χωρίς Πρωθυπουργό. Μια τρικλοποδιά να του βάλει ο Βενιζέλος και θα τα φάει τα μούτρα του. Εδώ έβαλε στην Ελλάδα, δεν θα βάλει στον Σαμαρά.
Το κλίμα αλλάζει βέβαια και επιτέλους χάρη στη συμφωνία κανένας δεν χρωστάει σε κανένα.
Η Apple επιπλέον χαρίζει από έναν υπολογιστή σε κάθε Έλληνα. Οι συμβατικοί υπολογιστές σε λίγο καιρό θα αποτελούν παρελθόν για τη χώρα μας. Όπως ο Γιωργάκης. Δεν πρόλαβε να δει το μεγάλο του όνειρο, στην  δικιά του πρωθυπουργία.
Η Apple  τελείως ανιδιοτελώς, χωρίς όρους και μνημόνια, με μόνο όρο την διαφήμιση της χώρας που ανέστησε ξανά, υπολογίζει σ’ ένα χρόνο να αποσβέσει το κεφάλαιο που θα διαθέσει και σε δύο να τριπλασιάσει τα κέρδη της, Μόνο και μόνο από τη διαφήμιση που θα κάνει ανά τον κόσμο, για την χώρα της δημοκρατίας, προβάλλοντας σαν σύνθημα:

 Η σύγχρονη δημοκρατία, όπως και η αρχαία, περνάει μέσα απ’ την  Αpple και την Ελλάδα.

Σε όλους το υπολογιστές του κόσμου θα υπάρχει με το άνοιγμα, αυτό το σύνθημα.
Είναι ο μόνος όρος της ανιδιοτελούς συμφωνίας. Προς όφελος και των δύο.
Τα νησιά μας, η θάλασσα και ο oυρανός μας θα χαμογελάσουν πάλι. Εκεί που η Τουρκία και η Αφρική μας έπαιρναν τους ξένους τουρίστες. Πόσα δωμάτια να γεμίζαμε από μόνοι μας, επιμένοντας Ελληνικά τούτο το καλοκαίρι;
Το χρηματιστήριο άρχισε πάλι να ανεβαίνει, μερικοί λένε λόγω Στουρνάρα,  αλλά είναι οφθαλμοφανές ότι είναι λόγω Apple.
Καθυστερημένα δήλωσε ο Μπαρόζο, ότι η Ευρώπη θα σταθεί αλληλέγγυα στην Ελλάδα.  
Πάλι κάπου ποντάρουν…

Ταξιδευτής
26 Ιουνίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου