21 Ιουν 2012

Με μια πρώτη ματιά

Ο εξωκοινοβουλευτικός τραπεζίτης χτύπησε πάλι. Έπρεπε να δώσουν το στίγμα των υπογραφών. Το μνημόνιο είναι εδώ ενωμένο δυνατό.
Όχι δεν αρχίζουμε τη πολιτική γκρίνια με το καλημέρα. Ας σεβαστούμε και τις δύο κυρίες της νέας συνταγής. Μη θεωρήσετε ότι οι γυναίκες δεν έχουν θέση στα αξιώματα. Ούτε μία, δύο.
Ο Φώτης επιτέλους άσκησε βέτο, χωρίς Άδωνη και Βορίδη. Δικαιώνεται πανηγυρικά η θέση του, ότι δεν επρόκειτο να δώσει αριστερό άλλοθι  σε πασοκοδεξιά κυβέρνηση. Έβαλε πλάτες και ο Ψαριανός στη μάχη, σώπα καλέ, φώναζε απ’ την κλειδαρότρυπα.
Ο Σαμαράς αποδείχτηκε γνήσιος πατριώτης, -δεν ήθελε να συγκυβερνήσει με το πασοκ, βράχνιασε η φωνή του να το λέει, δεν ήθελε πεταγόταν στον ύπνο του, -ήπιε το νερωμένο κρασί και κιχ δεν έβγαλε. Εξ άλλου πέτυχε τον στόχο του να γίνει ο τελευταίος δεξιός πρωθυπουργός της χώρας, έστω και για κάποιους μήνες. Είχε δίκιο όταν έλεγε, έγινε ο κάθε πικραμένος δεν θα γίνω εγώ. Ελπίζουμε τώρα να προλάβει να βγάλει τις κουκούλες. Ο Αντώνης  είναι αποφασισμένος. Ήδη έβγαλε την κουκούλα του Φώτη. Από αύριο η τιμή του μαϊντανού, πέφτει σε τιμές πριν ευρώ. Θυμάστε πως είχε πάει, από πενήντα δραχμές την άλλη μέρα σε μισό ευρώ. Αυτή είναι μια ακόμα επιτυχία του Φώτη.
Ο Βαγγέλης  ο Βενιζέλος παρ’ όλο το ειδικό βάρος, τον είδα να κάνει σβούρες ένα μολύβι και να κάνει λογαριασμούς 13-1=12. Έψαχνε να βρει που πήγε το ένα, το τριάντα το είχε χωνέψει, το ένα;
Και αυτό που ήθελε ο λαός έγινε πραγματικότητα.
Η χώρα επιτέλους έχει κυβέρνηση, να εφαρμόσει πιστά το μνημόνιο.
Και με ωραίο όνομα. Αριστεροσοσιαλιστικοδεξιά. Προφέρεται λίγο δύσκολα, αλλά θα το συνηθίσουμε.
Αρκεί να εφαρμόσει πιστά το μνημόνιο, είπαμε.
Ως τον Οκτώβρη έχει όλο το χρόνο δικό της, να κάνει αυτά που δεν έκανε τριάντα οκτώ χρόνια τώρα.
Μετά μπορεί να χρειαστεί να μας αδειάσει τη γωνιά, να ανάψουμε το τζάκι, χειμώνας θα μπαίνει...
Τώρα πάνω απ’ όλα τα μπάνια του λαού, καλοκαιράκι συγκυβερνητικό.

Ταξιδευτής
21 Ιουνίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου