1 Δεκ 2021

Βούτυρο στο ψωμί τους

Το είπε και το 'κανε. Θα δημιουργήσουμε τέτοιο κλίμα, ώστε να μη ζυγώνει άνθρωπος στο Νοσοκομείο. Το κατάφεραν. Χαράς υπερκέρδη για τους μεγαλοκλινικάρχες. Η ευκαιρία στο πιάτο, η συνταγή γνωστή, πριονίζουμε το δέντρο να πέσει μόνο του. Το δέντρο πέφτει. Το ΕΣΥ καταρρέει. Δοξάστε τους.

Ποιός θα πάει στους ιδιώτες, όσοι έχουν χρήματα, οι άλλοι;

Οι άλλοι ας πρόσεχαν, θα μπορούσε να αναβάλουν το έμφραγμα, το ατύχημα, δεν φταίνε αυτοί, αυτοί έκαναν σημαία την ατομική ευθύνη εδώ και δυό χρόνια.

Δεν αντέχουμε άλλο φωνάζουν οι γιατροί, σας άλλαξα τον υπουργό υγείας, τι άλλο θέλετε;

Πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, μπόρα είναι θα περάσει, λέει ο υπουργός.

Αναβάλλονται χειρουργεία, ας πάνε στον ιδιωτικό τομέα, δεν έχουν λεφτά, τότε ας πεθάνουν, τι θα πει δεν έχω λεφτά;

Τι θα πει δεν έχω λεφτά να πάω στο γιατρό, λες και είσαι εξαρτημένος απ' το μισθό σου.

Είμαστε μια ωραία παρέα στο γύρο του θανάτου.

Άλλοι τρίβουν τα χέρια τους και άλλοι τα σηκώνουν ψηλά.

Η υγεία εμπόρευμα; Οι άνθρωποι αριθμοί; 

Μα ζούμε στον φιλελεύθερο   καπιταλισμό πατέντας Μητσοτάκη, τον αποθέωσαν πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι, τι σημασία έχει αν πολλαπλάσια στην χώρα τον...βρίζουν, έτσι γίνεται στις κάλπικες δημοκρατίες. Αρκεί να σκεφτούμε πως αν είχαμε Δημοκρατία, ούτε μαστίγιο, ούτε καρότο θα είχαμε. Με δώρο πενήντα βουλευτές, με κουστούμι και γραβάτα στας οθόνας, μια χαρά τον βρίσκω. Αν πάλι δεν εμβολιαστούν κάποιοι μπορεί να τους κρατάει ολόκληρη τη σύνταξη, να πεθάνουν της πείνας.  Έτσι κι αλλιώς θα πεθάνουν, τι απ' τον ιο, τι από πείνα, θα πει κάποιος απ' τους 158 κλακαδόρους του. Μόλις πει μια εξυπνάδα στη βουλή ο αρχηγός σύσσωμοι χειροκτροτάνε, μόλις προχτές είπε ο αρχηγός πως τα μνημόνια τα έφερε ο Σύριζα, κάηκε η βουλή, αν ήταν μπουζούκια δεν θα έμεινε πιάτο. 

Για γέλια ή για κλάματα; Δεν ήξερες, δεν ρώταγες..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου