7 Απρ 2014

Το μνημόνιο έληξεΗ χώρα κατακλύζεται καθημερινά από καλές ειδήσεις. Αν καμιά φορά έρχεται νεροποντή, όπως χτες το απόγευμα, μπόρα είναι θα περάσει..
Σήμερα  ο πρωθυπουργός της χώρας, το αριστερό χέρι της τρόικας και το δεξί του Μπαλτάκου, έκανε βαρυσήμαντες δηλώσεις. Φορώντας μπλε σκούρο κουστούμι και κόκκινη γραβάτα, αυτολεξεί είπε:
"Το Κράτος δεν θα ταλαιπωρεί πια τον πολίτη για δικές του αμαρτίες. Δεν μπορεί το Κράτος να είναι αυστηρό αν δεν είναι δίκαιο" τόνισε.  Είπε βέβαια κι άλλα, γιατί έρχονται εκλογές  απ΄ τη μια και από την άλλη τον έχουν πνίξει τα  σκατά.  Αυτός που ονειρευόταν μια πολιτική άνοιξη, ούτε κατάλαβε πως βρέθηκε στον φασιστικό χειμώνα. Αυτός που δεν φοράει ποτέ καπέλο, του το φόρεσε ένας Μ(π)αλ(τ)άκος, τον  ξεγύμνωσε ένας Άδωνης, τον ξεπάγιασε ένας Βορίδης, τον τσορούφλησε ένας Φα-ήλος. Ακόμα τον ξε-λασπώνει ο Ταμήλος με το μεγα-φτυάρι. Τέλος πάντων αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες πάμπλουτες οικογένειες. Πάμε παρακάτω, υπάρχει και ο λαός και τον λαό τον έχουμε ανάγκη στις εκλογές.
Καταιγίδα από καλά νέα.  Ανοιξιάτικα σαν τις πασχαλιές.

Ότι υποσχεθήκαμε προεκλογικά, θα το τηρήσουμε προ-εκλογικά, είπε ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμα του.  Θα μοιράσουμε το πεόνασμα στα παιδιά που με τις ασπίδες και τα γκλοπ, μας εξασφαλίζουν τη σταθερότητα στην εξουσία τόσα χρόνια. Αν έβαζαν πλάτη σ΄αυτή την σταθερότητα και οι άνεργοι,  κάτι θα δίναμε και σ΄ αυτούς . Αλλά αυτοί προτίμησαν να μείνουν άνεργοι, χωρίς πλάτη.
Δώσαμε μάχες, είπε ώστε αυτή τη στιγμή πάνω από τρία εκατομμύρια άνθρωποι να δουλεύουν ακόμα.  Αν αυτό δεν είναι επιτυχία δικιά μου και του Βαγγέλη, τίνος είναι; Φανταστείτε  ότι αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν  να ταΐσουν τα υπόλοιπα οκτώ εκατομμύρια.  Καταφέραμε αυτά τα χρόνια ώστε οι μισοί Έλληνες να έχουν ασφάλεια, στοματική υγιεινή και θαλπωρή περίσσεια, από την αγκαλιά του κράτους πρό-νοιας.  Ακόμα  κρατήσαμε από το μανίκι τα παιδιά μας, μη φύγουν στα ξένα όπως την εποχή του Ξανθόπουλου και απομείνει η χώρα με τα γεροντάκια.  Τους δώσαμε κίνητρα, όπως ουαι-φάει και άλλα…
Τώρα ήρθε η ώρα των αγορών.  Και των εκλογών. Από μέρα σε μέρα, από μήνα σε μήνα, από χρόνο σε χρόνο, μπαίνουμε πάλι, να πάρουμε τα τέτοια μας …που μας τα πήραν τα προηγούμενα χρόνια.
Είπε ακόμα ότι τώρα αρχίζει ο 21ος αιώνας για τη χώρα μας, 14 χρόνια μετά δηλαδή και στο γιορτασμό θαρθεί και η κυρία Μέρκερ. Τη μέρα που θαρθεί θα  καθαρίσουμε όλους τους δρόμους από τα σκουπίδια, και θα δηλώσουμε την ανυπόταχτη υπακοή μας, παρατάσσοντας τα κράνη και τις ασπίδες μας σε κάθε γωνιά της Αθήνας. Εδώ θα φωνάξουμε και τον Μπαλτάκο να μας βοηθήσει, μας λείπει αυτές τις μέρες.. Ενωμένοι οι Έλληνες θα μεγαλουργήσουμε πάλι, ώστε τα δισέγγονα  μας να μιλάνε για μας με τα καλύτερα λόγια … όχι σαν τα αχάριστα τα εγγόνια μας που μια καλή κουβέντα δεν έχουν να πουν.

 Είπε κι άλλα, είπε κι άλλα… σαν αυτά που λένε όλοι οι καλοί πρωθυπουργοί της χώρας πριν τις εκλογές. 
Και   «δόξα τω θεώ» μετά το 74 η  χώρα μας είχε πολλούς. Ε δεν είναι και ο πρώτος ο  Αντώνης!

Κωστής Ταξιδεύων
7 Απριλίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου