28 Αυγ 2021

Κουβέντες του καφενείου

Ο αρχηγός μόλις ανέλαβε την πολυπόθητη εξουσία, πατώντας επί πτωμάτων, διάταξε να κοπεί τώρα το πεντακοσάρικο του Πάσχα στους φτωχούς. Και κόπηκε. Έπρεπε από την πρώτη μέρα να εκδικηθεί  όσους δεν κατάφεραν να γίνουν πλούσιοι όπως αυτός. Ας δούλευαν σκληρά όπως εγώ, ας κληρονομούσαν πλούτη, τι να κάνουμε αυτή είναι η ζωή, ε δεν θα τα πάρω κι απ' τους πλούσιους να τους φτωχύνω κι αυτούς, εγώ θέλω να σας κάνω όλους πλούσιους, είπε. Η χώρα έχει επείγουσες, ανάγκες, θέλουμε όπλα, θέλουμε μπάτσους, θέλουμε λεφτά για τα κανάλια, να επιβάλουμε με πυγμή την τάξη σε μια χώρα που τη διέλυσαν οι ανίκανοι αριστεροί, μέσα σε πέντε χρόνια. Τους είχαμε παραδώσει μια χώρα υπόδειγμα και κατάντησαν την κυρία να παίρνει πενηντάρικα απ' το μηχάνημα, τα θυμάστε αυτά, ε δεν τα θυμάστε;  Τι να κάνει με το πενηντάευρο, ούτε καφέ στο Κολωνάκι δεν πίνει.

 Ο κυρ Ανέστης είχε κρατήσει τα δυό πασχαλινά φιλοδωρήματα, θα τα έδινε στην εγγονή χθες που πέρασε στο πανεπιστήμιο, το είχε τάξει. Είχε όμως αναγκαστεί να ξεπληρώσει τα φροντιστήρια, δεν ήθελε να χρωστάει ο γυιός του σε κανέναν. Τον είχε μεγαλώσει με άλλες αξίες, ως εκεί που φτάνουμε, το σημαντικότερο στον άνθρωπο είναι η τιμή.

Κάθονταν στο πεζούλι και μονολογούσε, αν μπορούσα να βοηθήσω θα ήταν κάτι, τα εσιτήρια, το πρώτο νοίκι, αν είχα τα πεντακόσια του πάσχα έστω.Τι τράβηξε η Σοφούλα μου να  μπει στην Ιατρική, ξενύχτια ατέλειωτα, άγχος, σκληρός ανταγωνισμός. Κι αύριο ποιός ξέρει θα βρει δουλειά εδώ ή θα ρίξει μαύρη πέτρα πίσω.

Του είπα πως ο αρχηγός, αναγνωρίζει πως και οι φτωχοί έχουν ανάγκες, εξάλλου δεν φταίει αυτός που γεννήθηκαν φτωχοί, αλλά προέχει το έθνος. 

Με κοίταξε αγριεμένος, δεν θέλω να ξαναδώ τέτοια ματιά πάνω μου, θηριό ανήμερο.

Κυρ Ανέστη, ο αρχηγός κοιτάει μακριά, σήμερα με βαριά καρδιά άφησε πίσω την καμένη χώρα, ολόκληρο ταξίδι στη Αμερική να τακτοποιήσει την κόρη του, να στρώσει το δρόμο με μεταξωτά σεντόνια, την προετοιμάζει ίσως για διάδοχο. Για το καλό μας, τι αξία έχουν τα ελληνικά πανεπιστήμια, αυτά μόνο για μπάτσους είναι, άσε που θέλουν και τις ρημάδες τις εξετάσεις.  Μετά είναι αλλιώς, το πτυχίο θα γράφει στην ούγια made in USA, είδες ο προηγούμενος αρχηγός που τέλειωσε Ελληνικό πανεπιστήμιο, έβγαζε σπυράκια όταν τον έβλεπε, τρεις φορές τη μέρα κλαψούριζε για εκλογές. Αρχηγός από ελληνικό πανεπιστήμιο που ακούστηκε;

Ο κυρ Ανέστης σήκωσε την γκλίτσα του, πρόλαβα και τραβήχτηκα..


υ.γ Η παραπάνω ιστορία είναι ολοφάνερο, πως είναι τελείως φανταστική και ουδεμία σχέση έχει με αληθινά γεγονότα και πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου