1 Αυγ 2021

Αύγουστος 2021, ημέρα πρώτη

~Ν' αντέχεις! Την ανεργία, τη φτώχια, το άγχος της επιβίωσης. 

Μόνο που δεν μας είπαν, πόσα χρόνια; Εκτός από τον Μπρέχτ. Μόνο αυτός απάντησε.

~Είναι άδικο για τ' αστέρια, τόσες φωτογραφίες με το φεγγάρι. Να δείτε απόψε που έλειπε σε διακοπές, πόσο δυνατά φώτιζαν το χωράφι.  Πως αλλιώς θα πότιζα μες τη νύχτα;

~ Φορτωμένος με ειδήσεις φαίνεται ο φετινός Αύγουστος. Πάει να ακυρώσει τη ρήση του Έκο, τουλάχιστον να έχει και κάποιες θετικές εκπλήξεις.

~Οκτώ χρονών. Καβάλα στο γάιδαρο, ένα καρπούζι στον τρουβά, δυό ώρες δρόμος για τον έλατο. Στις 9 είχε άρμεγμα, το καρπούζι πάγωνε στην πηγή. 

Τότε φόβος, τώρα νοσταλγία. 

~ Ότι καλύτερο διάβασα το καλοκαίρι. Πότε διάβολος, πότε άγγελος, του Κώστα Ακρίβου. Τι κρίμα που δεν είμαι κριτικός να γράψω γιαυτό. Γράφτηκαν τόσα, εκείνο που κατάλαβα πως οι Έλληνες δεν μονιάζουν ποτέ. 

~Αν θέλετε να μάθετε που θα κάνουν διακοπές οι πολιτικοί αρχηγοί, αγοράστε τα ΝΕΑ του Μαρινάκη, αν πάλι σας ενδιαφέρει να μάθετε πότε θα ξανακλείσει η Μύκονος αγοράστε την Καθημερινή του Αλαφούζου. Αν σας ενδιαφέρει να "ξεβλαχέψετε" αγοράστε το Νίτρο του Κωστόπουλου.

~ Το πιο ευγενικό κόμμα είναι το κινάλ, διαφωνεί με τη κυβέρνηση, αλλά να μην τη στενοχωρήσει, συμφωνεί και ψηφίζει. 

~ Καλό θα ήταν αύριο με τον καύ σωνα, να μην βάλουμε το αιρκοντίσιον, φαντάσου ένα black-out, ούτε κλιματιστικό δεν θα 'χουμε.

~Να το χεις καλά στο μυαλό σου. Ευθύνομαι για ότι κάνω και λέω εγώ και μόνο. Δεν ευθύνομαι για τη βλακεία κανενός άλλου.

~ Πότε επιτέλους θα μάθω να βλέπω τη γη απ' τη σελήνη;   Μάλλον ποτέ. Μεγάλη αρετή ετούτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου