27 Ιουλ 2021

Σημειώσεις του καύσωνα

~ Αβέβαιο και επικίνδυνο τούτο το καλοκαίρι κι έχουμε πολύ δρόμο του καύσωνα ακόμα. Βέβαια με τέτοια ζέστη δικαιολογούμαστε. Ο καθένας κάνει.ότι μπορεί, άλλος ανεβάζει φωτογραφίες με θάλασσα, άλλος με σκιερά δέντρα, η πρόεδρος είπε ναι, οι άλλοι είπαν όχι, γράφεις άριστα μένεις σπ' έξω, στο τέλος για φιλοδώρημα παίρνεις κι ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης με μπόλικο σουσάμι. Σίγουρα φταίει ο καύσωνας, με τόση ζέστη  πως να λειτουργήσει ο άνθρωπος.Ακόμα και ο άριστος παλαβώνει. Χάνει τη μπάλα, λένε στη ΕΡΤ. Απολύστε τον, σιγά το ατόπημα, πιγκ πογκ είναι αυτό. Στο γήπεδο της πολιτικής ακούγονται κάτι συνθήματα... Θεός φυλάξει! 

~Ήθελαν να δώσουν δυό κουλούρια λέει, αλλά δεν τους άφησε η επιστημονική επιτροπή διαιτολογίας, η Ελλάδα έχει πρόβλημα παχυσαρκίας. Νομίζω πως όλος ο δυτικός κόσμος έχει το ίδιο πρόβλημα. Ο υπανάπτυκτος, όπως τον λένε οι αναπτυγμένοι, δεν έχει. Μήπως τελικά αναπτυχθήκαμε πολύ;

~Η Λίζα ζήλεψε, επειδή χάιδεψα ένα άλλο σκυλί. Όρμησε, έφαγε μια δαγκωματιά και τώρα κάθεται σαν γάτα βρεγμένη. Ηθικόν δίδαγμα: Η ζήλεια, δαγκώνει.

~Να δεις τώρα με τον καύσωνα τα κανάλια της κατανάλωσης, θα κλαίν και θα οδύρονται, αν δεν πάρουμε μέτρα και άλλα τέτοια που αρέσουν, -μόνο για να τα λένε,  για να πετάξουν μετά  τα σκουπίδια τους στον "κυρίαρχο λαό". Ωραία περνάμε τώρα, μέχρι τα καλοκαίρια των παιδιών μας βλέπουμε. Τώρα ραντιζουμε και κερδίζουμε!

~ Όμορφα που 'ναι όταν βραδυάζει.... Η νύχτα τα κρύβει, η αυγή τα φανερώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου