28 Φεβ 2015

Ειδήσεις δημιουργικής ασάφειας




~ Η μνημονιακή κυβέρνηση φέρνει τα πρώτα αντι-μνημονιακά νομοσχέδια στη Βουλή. Πιστή στο προεκλογικό της πρόγραμμα και άπιστη στα ήθη και τα έθιμα της χώρας. Για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με το περιεχόμενο, αλλά με το περιτύλιγμα, η αντιπολίτευση θα ψηφίσει όχι. Ίσως και ναι, για να αποφύγει τα περαιτέρω.
~ Ο υπουργός οικονομικών πιστός στις δεσμεύσεις απέναντι στη συμφωνία με τους εταίρους αποφάσισε να αυξήσει τον φπα στο χαβιάρι. Κάτι πρέπει να κάνουμε για να δείξουμε καλή θέληση. Ο Σαμαράς διαμαρτύρεται και αντιπροτείνει το βιβλίο. Θεωρεί ότι έτσι δεν θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.
~ Τα σύκα είναι νόστιμα, αλλά έχουν πολύ ζάχαρο για τον άνθρωπο. Τα φύλλα συκής όμως είναι θρεπτικός καρπός για τα πρόβατα. Αυτά παθαίνει όποιος δεν σκέφτεται τίποτα άλλο στη ζωή του εκτός απ’ το ευρώ. Ακόμη και να το μετρήσει τον Ιούνιο σαν δραχμή.
~ Χτες άρχισαν να ξεσκουριάζουν και οι Σκουριές. Κάποιοι το ήξεραν από παλιά. Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Μπορεί να είναι ένα ερωτευμένο πρόσωπο. Τα χρυσαφικά είπε o γκριζομάλλης υπουργός κινδυνεύουν από τους κλέφτες. Δεν μας είπε φυσικά κάτι καινούριο, γι’ αυτό δεν το είπε καθόλου.
~ Επιτέλους, όσοι δεν έχουν κάρτα τραπέζης, θα αποκτήσουν μία παρόμοια. Βασικό χαρακτηριστικό της η δωρεάν αγορά χρόνου. Η κυβέρνηση άλλαξε. Είναι καιρός να αλλάξει και ο χρόνος. Αν και αυτό δεν φτάνει, τότε θα μελετηθεί η καθιέρωση τριανταεξάωρου. Αλλά αυτό θα γίνει σταδιακά.
~ Επίσης μ’ αυτή την κάρτα θα μπορείς να αγοράσεις ένα ψωμί, ένα γάλα και εκατό γραμμάρια σταφίδα. Τι άλλο θέλει ο άνθρωπος για να ζήσει; Να μην πεθάνει. Υπό μελέτη είναι ακόμα και ένα εβδομαδιαίο σημειωματάριο για όσους θέλουν να γράφουν ποιήματα. Γιατί τα αφηγήματα, ο περισσότερος κόσμος τα έχει βαρεθεί.
~ Την Πέμπτη παίζεται στους κινηματογράφους η ζωή του Stephen Hawking. με τίτλο η θεωρία των πάντων. Ο Hawking ισχυρίζεται ότι οι μαύρες τρύπες εκπέμπουν ακτινοβολία. Ενδιαφέρον έχουν και τα προσεχώς μην τα χάσετε. Πρόκειται για τη θεωρία των παιγνίων με πρωταγωνιστή τον διάσημο οικονομολόγο Yanis Varoufakis
που ισχυρίζεται ότι η τρύπα ενός χρέους δεν κλείνει με τοξικά απόβλητα.
Ο Εντι Ρέντμεϊν απέσπασε το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου ερμηνεύοντας τον ίδιο τον Χόκινγκ στα φετεινά Όσκαρ, ο Yanis Varoufakis φιλοδοξεί ερμηνεύοντας τον εαυτό του, να το πάρει του χρόνου.
~ Λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά είπε ο Πρωθυπουργός. Ευτυχώς που έχω κάρτα ανεργίας. Πάντα τεμπέλης ήμουν. Όσοι δούλεψαν σκληρά όλοι τους τώρα έχουν λεφτά. Δίκαια παραπονούνται οι εκατομμυριούχοι για έκτατη φορολογία του πλούτου. Τόσο δούλεμα χαμένο.
~ Το μετάνιωσαν όσοι δεν έφυγαν νωρίς από το δημόσιο. Πάνω από τα πενήντα οι αποχρώσεις είναι πολλές, είναι κρίμα να μην τις απολαύσεις. Τρέχουν τώρα στα σινεμά να δουν τι έχασαν. Και η σύνταξη να ρέει άφθονη στην πιο ωραία νιότη. Τι καλά περνούσαμε με Βενιζέλο Σαμαρά. Όλοι μαζί τα κουκουλώναμε.
~ Ο κόσμος χορταίνει με μια εικόνα πια. Να κλείσουμε με τον καιρό.
Αλλιώς συμβάλλουμε στην οξεία καναπεδίτιδα. Προκαλεί πόνους στη μέση και δεν αφήνει την ανάταση να αναπνεύσει.

Φυσάει. Από παντού.



Ταξιδευτής
28 Φεβρουαρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου