22 Φεβ 2015

Την Παρασκευή το πρόγραμμα έχει σεξ.....


Η καινούρια για πρώτη φορά στην χώρα μας αριστερή κυβέρνηση, πρέπει να το αποδείξει. Είναι άνθρωποι μέσα από τους αγώνες του λαού για έναν καλύτερο κόσμο. Κανείς δεν μπορεί να τους αμφισβητήσει. Άνθρωποι άφθαρτοι από την εξουσία, απαλλαγμένοι από βαρίδια της προηγούμενης αρρωστημένης κατάστασης, έχουν τη δυνατότητα να τα ξεκινήσουν όλα από την αρχή. Καλούνται να λύσουν έναν γόρδιο καπιταλιστικό δεσμό που άλλοι δημιούργησαν. Δεν θα είναι εύκολο. Αν δεν υπάρξουν συγκρούσεις, δεν πρόκειται η εξουσία και ο πλούτος που κατέχουν οι λίγοι, να παραδοθεί στη θέληση της λαϊκής εντολής.
Έχει δίκιο ο Σόιμπλε όταν λέει ότι κάθε νέα κυβέρνηση έχει το πρώτο ραντεβού με την πραγματικότητα. Αν καταλάβαινε κιόλας πως ετούτη η κυβέρνηση είναι αριστερή και πως θα πρέπει να σταθεί συνεπής και με το ραντεβού της ιστορίας, τότε θα είχε και κάποιο νόημα ότι λέει.
Και η Ελληνική πραγματικότητα, όπως και η ιστορία μας δεν έχει σχέση με τη Γερμανική. Γονατίσαμε πολλές φορές από εχθρούς και σηκωθήκαμε άλλες τόσες. Ευτυχισμένος που έκανε το ταξίδι του Οδυσσέα, γράφει η Μαριάννα Κορομηλά στο βιβλίο της για έναν Μικρασιάτη, που εφτά φορές καταστράφηκε και εφτά φορές αναστήθηκε. Η κομπλεξική με την ιστορία της Γερμανία, παλεύει μέσα από την παραγωγή υλικού πλούτου να αποενοχοποιηθεί κάνοντας προγραμματισμένα ρομποτάκια τους πολίτες της. Και εν πολλοίς το κατάφερε και μπράβο της. Αλλά ελάχιστοι Έλληνες και άλλοι λαοί βεβαίως, ζηλεύουν το ψυχρό γερμανικό μοντέλο ζωής. Αυτό το κάθε Παρασκευή το πρόγραμμα έχει σεξ σκοτώνει …..
Κάθε λαός έχει τα δικά του. Καλά και κακά. Ούτε μόνο καλά έχουμε. Ούτε μόνο κακά. Το μεγαλύτερο κακό βέβαια το δικό μας είναι το σύμπλεγμα του εμφυλίου που μας κυνηγά ακόμα. Αυτό που κάνει το αυτονόητο, να μοιάζει με ουτοπία.
Το σύνδρομο αυτό δημιουργεί διάφορες κατηγορίες αυτοαποκαλουμένων επαναστατών που ανάλογα με τον αγώνα δρόμου, φωνάζουν πριν ακόμα δοθεί η εκκίνηση επειδή νομίζουν ότι είναι παντογνώστες. Πόσα τέτοια αριστερά καλάμια προέκυψαν αυτές τις πρώτες μέρες. Μοιραία πέφτουν σε λάθη, γιατί βάζουν το κάρο μπροστά στο άλογο. Ψυχραιμία φωνάζουν κάποιοι άλλοι. Και ο χορός καλά κρατεί. Και σήμερα λόγω της αποκριάς τον δικαιούμαστε.
Ο χρόνος θα δείξει. Η τραμπάλα δεν είναι παρά ένα παιχνίδι. Αν υπάρχει πολιτική βούληση θα υπάρξει λύση. Αν δειλιάσουμε στις απειλές και στις συνθήκες δεν θα υπάρξει ποτέ.
Και κανένας από μας δεν θέλει να σερνόμαστε σε έναν αργό θάνατο. Αυτή ήταν συνειδητή επιλογή των προηγούμενων. Ήθελαν λέει να σώσουν την Ελλάδα, τα βουνά και τα λαγκάδια, δεν τους ένοιαζε πόσοι καθημερινά πέθαιναν. Όπως δεν νοιάζει και τους Γερμανούς βεβαίως.

Ταξιδευτής
22 Φεβρουαρίου 2105

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου