16 Φεβ 2015

Ειδήσεις της άλλης μέρας




~ Πάνω απ’ όλα ο Άνθρωπος. Έχοντας αυτό στο νου και στην καρδιά της η κυβέρνηση έχει μαζί της και τη νίκη. Την νίκη των λαών. Ότι και να γίνει.

~ Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι σύμβολο. Αλλά η ουσία είναι τι θα συμβολίζει. Υπάρχουν άνθρωποι που συμβολίζουν το τίποτα και άλλοι που συμβολίζουν το Όλον.
Μια γυναίκα του δίκιου και του πολιτισμού θα ήταν ένα καλύτερο σύμβολο.

~ "Ίσως κατεβάσουμε πρόταση για Πρόεδρο" είπε ο Σταύρος. Περιμένουμε να την ακούσουμε μετά την εκλογή. Ίσως έχει κάποια καλή ιδέα.

~ Η δημοκρατία έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα. Το δέντρο έχει την κορυφή του πάνω από την Ελλάδα. Υπάρχουν ευτυχώς ακόμα Έλληνες που το ποτίζουν. Για το καλό της Ευρώπης.

~ Η Μέρκελ κατρακυλάει στο εσωτερικό της. Καιρός να κατρακυλήσει και στα μάτια μας. Όπως και στα μάτια του κόσμου ολόκληρου. Βέβαια έχει ακόμα τον Σαμαρά να την στηρίζει, αλλά ο Σαμαράς δεν στηρίζεται ούτε στα πόδια του πια. Τον πάει κρατώντας ο Άδωνης ως το τέλος του. Κάθε χωριό έχει τον τρελό του και τα κανάλια τον γελωτοποιό τους.

~ «Λυπάμαι για τους Έλληνες» είπε ο Σόιμπλε. Εμείς δεν τον λυπόμαστε καθόλου. Ούτε τον λυπηθήκαμε ποτέ.

~ Οι γέροντες έχουν τη σοφία, αλλά το μέλλον ανήκει στους νέους. Αυτοί έχουν τον έρωτα στα χέρια τους.

~ Κάποιοι κάνουν αρνητική κριτική στην κυβέρνηση πριν ακόμα τη δουν. Οι ίδιοι βέβαια που έκαναν και προεκλογικά. Καλά κάνουν αφού έτσι νομίζουν. Αλλά στο τέλος θα μοιάζουν γραφικοί. Φαίνεται ότι δεν κατάλαβαν τίποτα. Ψάχνουν ακόμα το μαγικό ραβδί.

~ Υπάρχουν καλάμια και καλάμια. Τα μεγαλύτερα είναι αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα και περιφρονούν τη γνώμη των άλλων. Αυτοί ποτέ δεν θα γίνουν καλοί συγγραφείς γιατί δεν έχουν μάθει να ακούνε κιόλας. Ο καιρός της παντογνωσίας πέρασε ανεπιστρεπτί. Και των αυτάρεσκων σπουδαίων.

~ Είμαστε όλοι Έλληνες, απ’ άκρη σ’ άκρη της γης. Έτσι επικοινωνούν οι λαοί. Είμαστε όλοι Ισπανοί. Είμαστε όλοι Ιταλοί. Είμαστε όλοι Γάλλοι. Είμαστε όλοι….. Είμαστε όλοι Ένα. Χωρίς σύνορα.

~ Τζιχαντιστές. Ένας καινούργιος λοιμός πλήττει την ανθρωπότητα. Όταν οι θρησκείες γεννούν πολέμους.

~Ευτυχώς που ο θεός είναι παντοδύναμος και αντέχει με όσα συμβαίνουν στα πλάσματά του. Συνεχίζει αρμονικά βέβαια να ασχολείται με τον καιρό. Προετοιμάζει την άνοιξη. Αν δεν υπήρχαν οι εναλλαγές του καιρού θα είχαμε πλήξει.

~ «Διαρρήκτες στο σπίτι της Βάνας Μπάρμπα ενώ κοιμόταν». Της πήραν τα κλειδιά από το μυαλό της και ένα μαύρο σουτιέν πάνω από το κομοδίνο.

~ Η φιλία ενός σκύλου και μιας γάτας είναι καλή είδηση. Κούρασαν οι λυκοφιλίες.

Καλή Δευτέρα και καλή εβδομάδα!

Ταξιδευτής
16 Φεβρουαρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου