25 Φεβ 2015

Ειδήσεις της επόμενης μέρας




~ Ένα μήνα αριστερά και ακόμα δεν ήρθε ο σοσιαλισμός, γράφουν πολλοί. Δίκιο έχουν έπρεπε στις 26 να συμβεί. Άρα δεν θάρθει. Μην περιμένουν άδικα.
~ Η Άνοιξη πάντως θαρθεί μέσω εθνικής ομοψυχίας στη βουλή. Τα αδώνια ήδη γιορτάστηκαν σήμερα. Με ομοβροντία που ξεκαθάριζε το τοπίο να υποδεχτεί την άνοιξη. Οι αμυγδαλιές άνθισαν κιόλας.
~ Κι ενώ στη βουλή είχαμε ομοψυχία, στις οθόνες είχαμε εμφύλιο. Τα αριστερόμετρα έγιναν σπαθιά στα Δελφικά Μυστήρια. Μπλέκουν βέβαια και άλλα εκκλησιαστικά μυστήρια όπως αυτό του βαπτίσματος του Ένφια. Ο Ένφια είναι ένας απομηχανής θεός των σύγχρονων Ελλήνων. Ένας Φμαπ θα μας σώσει, έτσι θα σταματήσει ο σπαραγμός.
~ Αν στείλουμε όλοι από μια επιστολή στον πρωθυπουργό, δεν θα του μείνει χρόνος να ψήσει την Μέρκερ- ζωντανή. Και το είπε καθαρά, θέλει στρατηγική και μυαλό. Η ποντικοπαγίδα με το δικό μας τυρί δεν μας αξίζει.
~ Οι Έλληνες στα γήπεδα σκοτώνονται. Για την πολιτική ουδείς. Πλέον. Ανέλαβε έργο η κυβέρνηση. Όπως πάντα άλλοι θα μας λύσουν τα δικά μας προβλήματα. Και ο Μαρινάκης με τον Αλαφούζο τα δικά τους. Με την στήριξη όλων. Μη το κλείσει το μαγαζί η κυβέρνηση, αποδίδει.
~ Επιτέλους ο Σαμαράς αποδέχτηκε το μαίηλ Χαρδούβελη, μετά από σκληρά βασανιστήρια. Ήταν καλύτερο, είπε από το δικό τους. Είπε κι άλλα. Για το μπες βγες.
Τον ακολούθησε πακέτο ο Βενιζέλος. Βλέπετε υπάρχουν ακόμα και οι δύο. Όπως και ΑΤΜ για όσους έχουν ακόμα ευρώ.
~ Πέρασε ένας μήνας και ακόμα δεν επανήλθε η ενιαία τιμή βιβλίου. Μα με τι ασχολείται τέλος πάντων αυτή η κυβέρνηση;
Επειδή ο Τσίπρας είπε ότι ακούει τον λαό, έσπευσε ο άλλος να προτείνει την πρώτη μέρα σχολεία φυσικής καλλιέργειας διαρκούς φοίτησης. Τίποτα δεν έγινε ακόμα. Μήπως τελικά μας εξαπατά η αριστερά;
~ Ζόρια, ζόρια, ζόρια. Από πολλούς και ακόμα περισσότερα από τα κανάλια. Τι καλά περνούσαμε τραγουδάν ολημερίς σε πένθιμο τόνο.
~ Αν πριν αρχίσει να νομοθετεί η κυβέρνηση τόσος οδυρμός, φαντάσου μόλις περάσουν τα πρώτα νομοσχέδια. Όλα δείχνουν ότι βρίσκεται σε δρόμο καλό. Αν φορούσε και τα παπούτσια ορειβασίας θα ήταν καλύτερα. Χειμώνας ακόμα.
~ Άραγε γιατί κάποιοι δεν μπορούν να δούνε την συμφωνία με τους συνεταίρους σαν εκεχειρία, αφού όλα το κρυφομαρτυρούν; Αν στον πόλεμο δεν πας για να νικήσεις, στρατιώτη μου μην πας. Παραμένω ακόμα αισιόδοξος. Μέχρι να απογοητευτώ στον λάκο των λεόντων.
~ Βρέχει. Αυτό είναι γεγονός.
~ Και μια ματιά στο χρηματιστήριο: Ταπί και ψύχραιμοι. Μέχρι τελικής πτώσεως.



Ταξιδευτής
25 Φεβρουαρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου