3 Μαρ 2015

Ένας όμορφος δρόμος. Γεμάτο έρωτες, συγκρούσεις, γεμάτο ζωή


Αριστερά θα πει, παίρνω από τους πλούσιους και δίνω στους φτωχούς. Ποιοι είναι οι πλούσιοι και ποιοί οι φτωχοί; Ε καλά τώρα, δεν θα τους προσδιορίσουν τα κανάλια, ούτε οι δεξιές αποχρώσεις του γκρι.
Σκέφτομαι αν είχα εκατό χιλιάδες ευρώ και μου ζητούσαν έκτατα το ένα, σιγά το πρόβλημα. Κλιμακωτά προς τα πάνω, σε σημαντικό βαθμό θα λύναμε το άμεσο
ζήτημα της ρευστότητας. Αν είχα πεντακόσιες χιλιάδες δηλαδή, τι θα ήταν τα πέντε χιλιάδες; Μα όλοι θα έπαιρναν τις καταθέσεις τους, -λες βλακείες. Ε τότε να μην μιλάνε αυτοί για την κατάντια μας. Να που μας οδήγησαν οι προηγούμενοι, σε καμία αίσθηση του κοινού καλού.
Όσο θα σκεφτόμαστε το ατομικό, παραβλέποντας το κοινό καλό, δεν έχουμε μέλλον.
Αριστερά σημαίνει αντικαθιστώ τον ενφια με φμαπ. Φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Γιατί αν έχεις πέντε εκατομμύρια αγοράζεις σπίτι σε χλιδάτο προάστιο του Παρισιού κι αυτή είναι η ομορφιά της Ευρώπης, αλλά πίσω σου σκορπάς τον θάνατο σε μια ήδη κατεστραμμένη κοινωνία. Γιατί δεν είναι μαγκιά να είσαι πλούσιος, μαγκιά είναι να είσαι Άνθρωπος. Ποτέ δεν υπήρξαν πλούσιοι μάγκες. Μάλλον απατεώνες ήταν πάντα.
Αριστερά σημαίνει ισονομία. Δεν χαϊδεύω το ένα παιδί περισσότερο από το άλλο. Όλοι έχουν ανάγκη από ένα σάντουιτς στη δουλειά και όχι μόνο κάποιοι προνομιούχοι. Ή σε όλους ή σε κανέναν δηλαδή. Τα προνόμια κάποιων, είναι σε βάρος κάποιων άλλων σε μια κοινωνία δικαίου. Τα παλιομοδίτικα γλειψίματα της δεξιάς, δεν συνάδουν με την αριστερά.
Όταν έχεις μια σημαντική συμφωνία τη φέρνεις στη Βουλή. Ούτε φοβάσαι, ούτε σκέφτεσαι πονηρά. Αλλιώτικα το όλα στο φως, γίνεται όλα στο σκοτάδι.
Και όταν ένας τόπος έχει υποφέρει τα πάνδεινα με αυτά που κατηγορούσες, δεν κάνεις ποτέ τα ίδια ή παρόμοια. Ούτε μια φορά. Γιατί η μία φορά που περνάς με κόκκινο σου γίνεται συνήθεια. Και η εξουσία ως γνωστόν φθείρει. Και η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Αυτά δεν τα ξεχνάει η αριστερά, που δήθεν δεν ξέρει τι θα πει δεξιά.
Και όταν δεν έχεις χρήματα δεν κόβεις από τα νοσοκομεία, γιατί ήδη είναι καταματωμένα, -ούτε από τους αγρότες γιατί δεν θα έχουν ψωμί να φάνε στο τέλος οι πόλεις.
Αριστερά βέβαια σημαίνει πολλά πράγματα, που δεν τα διανοείται η δεξιά.
Και είναι ένας όμορφος δρόμος. Γεμάτο έρωτες, συγκρούσεις, γεμάτο ζωή.
Και είναι στο χέρι του Σύριζα, να μας πει τι σημαίνει αριστερά….πριν είναι αργά.



Ταξιδευτής
3 Μαρτίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου