9 Ιουλ 2014

Ειδήσεις σε 1 λεπτό …. ή σαράντα υπό σκιάν.



Η ευρωβουλευτίνα της Σαμαρικής Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, ντυμένη τσιγγάνα, ζήτησε στη πρώτη της ομιλία στην Ευρωβουλή, στήριξη από τους ευρωπαίους, ώστε να πατήσουμε κάτω την αριστερά και τον λαό, που δεν αφήνουν να πουλήσουμε τη ΔΕΗ. Εμείς μεταρυθμίζουμε είπε, και αυτοί μας βγάζουν τη γλώσσα έξω. Ο Μιχάλης Ταμήλος, της έστειλε αμέσως τηλεγράφημα και της είπε δυό λέξεις: «Και λίγα είπες.
Έπρεπε να πεις και αυτά που είπα εγώ στο κανάλι σου.»

Οι βραζιλιάνοι καίνε ότι βρουν μπροστά τους. Τέτοια φτώχια δεν την άντεξαν και λύθηκαν στο κλάμα, στο πιο ωραίο πράμα μετά τη συμφορά….Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Ζαγοράκης, υπεύθυνος σε θέματα πολιτισμού, δήλωσε πως αυτά δεν είναι πολιτισμένα πράγματα. Έτσι διώχνουμε τον κόσμο από τις τηλεοράσεις, είπε.

Ιδιώτης έφραξε παραλία στα Κουφονήσια και ζητούσε 15 ευρώ εισιτήριο από τους επισκέπτες. Δημιουργήθηκαν μικροεπεισόδια, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που πήδαγαν πάνω από τον φράχτη. Σε ερώτηση ποιόν ρώτησε και την έφραξε, την παραλία, απαντούσε μονότονα: «Το κράτος ποιόν ρώτησε;». Ο ιδιώτης συνελήφθη. Το κράτος δεν συνελήφθη ακόμα.


Σε συζήτηση στη βουλή, η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε δημοψήφισμα για την πώληση της ΔΕΗ. Είμαστε σίγουροι ότι θα χάσουμε πάλι κι αυτό δεν αντέχεται δεύτερη φορά, φέρεται να δήλωσε ο Πρωθυπουργός, που ακόμα παραμένει Πρωθυπουργός. Είδατε τι έπαθε η Βραζιλία χτες. Αν δεν είχα τον Βαγγέλη…. είπε, σε μια σπάνια κρίση αυτογνωσίας.

Φαινόμενο που συμβαίνει σπάνια, η δίωρη καθυστέρηση της δύσης του ηλίου απόψε. Οι επιστήμονες μίλησαν για ατύχημα των άστρων που προκάλεσε εμπόδια στην ουράνια διαδρομή. Το Φεγγάρι βγήκε κανονικά απόψε και μάλιστα πολύ νωρίτερα από τις επτά.

Γνωστό παλιό στέλεχος του πασοκ, που είχε την εποπτεία της πολιτιστικής και πολιτικής διαπαιδαγώγησης της νεολαίας του κόμματος, - τα χρόνια εκείνα, επανήλθε στη δημοσιότητα με μαθήματα χωρισμού στην πράξη. Ο ίδιος λέει ότι ο κόμματος τώρα γέρασε.

Και λίγα πράγματα για τον καιρό, που δεν είναι πράγματα, αλλά καυτές πόζες θερμομέτρου εν βρασμώ ψυχής.
Εξ αιτίας του καλοκαιριού και αύριο θα έχουμε ζέστη. Η ΕΜΥ προειδοποιεί. Η κυβέρνηση σκέφτεται να αφήσει ελεύθερες τις παραλίες για τα μπάνια του λαού, όταν η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 40 βαθμούς. Αυτή την ώρα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, αν θα είναι υπό σκιάν ή ντάλα στον ήλιο οι ….σαράντα βαθμοί κελσίου.
Οι πωλητές με τις κινέζικες βεντάλιες κάνουν χρυσές δουλειές αυτές τις μέρες.

Καλό ξ-ημέρωμα.


Ταξιδευτής
9 Ιουλίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου