29 Ιαν 2022

Abacus

Ως γνωστόν η abacus  είναι μια πασίγνωστη εταιρεία δημοσκοπήσεων, έγκυρη, στοχευμένη και προσηλωμένη στην πρόβλεψη του μέλλοντος της Ελληνικής κοινωνίας. Τύφλα νάχει ο κάθε Λεφάκης, που περιμένει απ' τα ζώδια και τ' αστέρια να μας πει τι θα συμβεί στο μέλλον. 

Η abacus συναισθανόμενη την αμηχανία των καιρών, και τα θολά νερά που γέμισε η Αθήνα με το λιώσιμο του χιονιού, ξεκαθάρισε το τοπίο έγκαιρα, παράτησε την προστασία που παρείχε σε ανθρώπους που κινδύνευε η περιουσία τους και ρίχτηκε στη μάχη. Αμέσως τηλεφώνησε, πάντα στοχευμένα, σε τριακόσιους νοματαίους, ξενύχτησαν, επεξεργάστηκαν τις απαντήσεις, τις έδωσαν αμέσως στο άλφα κανάλι της χώρας και ενημέρωσαν τον κόσμο που ζούσε με την αγωνία που πάει το πράμα.

Όποιον και να συναντούσες, στο δρόμο τις τελευταίες μέρες αναρωτιόταν αν είναι αλήθεια ότι ο Ανδρουλάκης ξεπέρασε τον Τσίπρα. Άγρυπνη η abacus έπιασε αμέσως το σφυγμό της κοινωνίας, έδωσε την απάντηση και ο λαός ηρέμησε.

Η abacus δημιούργησε πανικό και ταραχή όμως στο πολιτικό σύστημα.

Ο Τσίπρας πανικοβλημένος κάνει απ' το πουθενά πρόταση μομφής στη κυβέρνηση, γνωρίζοντας πως η επόμενη abacus θα τον έχει τρίτο κόμμα και με διαφορά.

Ο μειλίχιος Πρωθυπουργός άρχισε να βρίζει γιατί έχασε άλλο ένα τριήμερο στα χιόνια.

Κι ενώ η χώρα είχε ηρεμήσει, τα χιόνια στο Σύνταγμα είχαν λιώσει, η abacus άναψε φωτιά στη βουλή.

Οι βουλευτές της κυβέρνησης δικαιολογημένα διαμαρτύρονται, είναι δυνατόν να συζητάμε ένα τριήμερο για την abacus, πέρα από απατεώνα, ψεύτη, τώρα τον κατηγορούν και τρομοκρατημένο λαγό. Αφού αυτοθαυμάζονται στο λόγο τους, νάτην και η abacus.

Bέβαια ο λαός, έχοντας λυμένα τα προβλήματα, το έχει ρίξει στον άρτο και στα θεάματα. Πολλοί στέκονται στην τηλεόραση να δουν τη Μυκονιάτισα καλονή να διαβάζει το σκονάκι της, αργά αλλά σταθερά, άλλοι την Κατερίνα να μιλάει για ορδές και πορδές, εκεί είναι κι ο Μπάμπης να εξηγεί πως ο Σύριζα έκαψε συνειδητά ανθρώπους στο Μάτι, ένας ασπρομάλης Θεσσαλονικιός είπε ότι τελευταία φορά που είχαμε χιόνι, από τώρα και πέρα θα το ελέγχουμε πριν πέσει στη γη με υπερσύγχρονα συστήματα, που μόνο η Μητσοτάκης Α. Ε μπορεί.

Οι βουλευτές του Σύριζα μιλάνε για προβλήματα, καλά άστους αυτούς, μόνο ακρίβεια και θάνατο βλέπουν. Που τα βλέπουν, είναι ν' απορείς. Η κυβέρνηση σωστά τους λέει φαντασιόπληκτους, μια ζωή όλα μαύρα τα λένε.

Ακόμα κι εγώ, που δεν βλέπω Βουλή κόλλησα στην οθόνη. Έβλεπα τον καημένο τον Χατζηδάκη να τους εξηγεί ταχυδακτυλουργικά πόσο ανέβασαν τον βασικό μισθό κι ο Πολάκης να κάνει ένα κουλούρι με το χέρι του.

Ένας άλλος της κυβέρνησης έλεγε, πως η αντιπολίτευση  λέει τα αντίθετα απ' αυτά που κάνει η κυβέρνηση, ενώ μια άριστη κυβέρνηση όλοι πρέπει να τη σέβονται. Απολύουμε υγειονομικούς, εσείς πάρτε κι άλλους, συννενώνουμε  αίθουσες στα σχολεία, εσείς αραιώστε τις, αγανάκτησε ο άνθρωπος, μα δεν καταλαβαίνετε πως τα σχολεία λειτουργούν χειμώνα και όσο πιο πολλά παιδιά, τόσο πιο καλά ζεσταίνονται με τις ανάσες τους, δεν είδατε που πήγε το πετρέλαιο, είπε.

Τελικά η abacus, πέρα που ξεκαθάρισε την αγωνία μας, τι θα γίνει με το φαινόμενο Ανδρουλάκη, μας χάρισε και ένα ωραίο τριήμερο χαράς στη βουλή.

Όσο για τον Πρωθυπουργό, σκασίλα μου αν έχασε ένα ανέμελο τριήμερο, με τις φοροαπαλλαγές που έκανε στον Μαρινάκη έφτιαξε ομαδάρα, κι εγώ είμαι Παναθηναικός, γιατί να το κρύψωμεν άλωστε, όπως έλεγε ο μπαμπάς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου