15 Ιουλ 2015

Αφέλειες ενός ρομαντικού


Επειδή είμαι άσχετος από οικονομικά, αν θέλετε να ενημερωθείτε σωστά υπάρχουν πολλοί δεξιοί και αριστεροί ξερόλες, δεν είναι ανάγκη να διαβάσετε τις αφέλειες ενός ρομαντικού.
Απλά σαράντα χρόνια τώρα αναρωτιέμαι, ελπίζω και τρώω τα μούτρα μου. Μακριά από τούτες τις σκέψεις λοιπόν για να μην φάτε και σεις τα δικά σας.
Είπε ο πρωθυπουργός ότι υπάρχουν 250 δις Ελλήνων στις τράπεζες του εξωτερικού. Ο ιδρώτας και ο κόπος δηλαδή ενός λαού που πλούτισαν οι συλλέκτες του πλούτου και τον επένδυσαν στα ματαιόδοξα χρηματοκιβώτια της ευρωλαγνείας.
Είπε ο αιθεροβάμων πρωθυπουργός ότι αν επιστρέψουν στην Ελλάδα….. Δεν είπε τίποτα ούτε τώρα, ούτε ποτέ, πως αυτά τα λεφτά είναι το 30% του τρίτου μνημονίου που θα καταστρέψει ολοσχερώς τη χώρα. Γιατί απλά όσοι και να το ψηφίσουν δεν μπορεί να εφαρμοσθεί. Ουκ αν λάβεις εκ του μη έχοντος. Δεν είναι ανάγκη να γράφουμε αυτά που έλεγε ο ίδιος πριν πάρει την εξουσία.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη σκλαβιά για μια χώρα από την ελεημοσύνη παραδίνοντας την κυβέρνηση στους Σόιμπλε. Μόνοι μας έπρεπε να λύσουμε το οικονομικό πρόβλημα από την αρχή. Οι άλλοι δεν ήθελαν, αλλά να μη θέλει και ο Τσίπρας προβληματίζει πια για το μέλλον τούτης της χώρας.
Από την αρχή της οικονομικής κρίσης υποστήριζα ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτιστικό.
Ένας λαός χωρίς αξίες πέρα από το βιβλιάριο τραπέζης δεν έχει κανένα μέλλον.
Ας περισώσει ο καθένας μας όση αξιοπρέπεια μας απέμεινε, επιστρέφοντας στο φυσικό μας περιβάλλον.


Κωστής Ταξιδεύων
15 Ιουλίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου