10 Ιουλ 2015

Έρημη χώρα


Το μεγάλο λάθος της Κυβέρνησης ήταν ότι δεν προέβλεψε ότι θα φτάναμε εδώ. Είχε τη δυνατότητα να οδηγήσει αυτή τα πράγματα και όχι να αφήσει τον Σόιμπλε να μας πάει στον γκρεμό της άτακτης χρεοκοπίας. Να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο αυτή και η χώρα. Δεν αμφισβητώ τις προθέσεις της, αλλά την αφέλεια της γαμημένης ελπίδας.
Όλα αυτά έπρεπε να αναμετρηθούν νωρίτερα. Πριν προλάβουν οι πλούσιοι και βγάλουν άλλα 45 δις έξω από τη χώρα. Πριν στεγνώσει η χώρα με τις απανωτές πληρωμές των δανείων. Αυτά είναι γνωστά και δεν έχει κανένα νόημα να αναμασάμε την αποθέωση του ευρώ.
Τώρα που θα ακουμπήσουμε τις ψευδαισθήσεις μας;
Αφού ακόμα δεν κατάφερε να ρίξει τα βάρη στους πλούσιους, -αλλά πάλι να τα φορτωθούν οι μη έχοντες.
Σε καταστάσεις έκτατης ανάγκης ας κάνει τουλάχιστον αυτό που δεν έκαναν οι άλλοι. Να φορολογηθεί δραστικά όλος αυτός ο πλούτος που διέφυγε στις τράπεζες του εξωτερικού. Είναι πολλά τα λεφτά που με ιδρώτα τα παρήγαγε τούτος ο λαός και φυγαδεύτηκαν στις χρηματαγορές εκτός Ελλάδας. Τα στοιχεία είναι γνωστά, δεν υπάρχει αντίλογος.
Αν θεωρηθεί πράξη ευθύνης η υπογραφή του τρίτου μνημονίου ώστε να μην καταστραφεί ολοσχερώς η χώρα, ας παραιτηθεί να περισώσει την αξιοπρέπεια της δύναμης που ακούμπησε ένας ολόκληρος λαός, έστω τις ψευδαισθήσεις του.
Αν δεν παραιτηθεί, ας εγγυηθεί την μοίρα των αδυνάτων και την “τιμωρία’’ των πλουσίων. Άλλη λύση δεν υπάρχει με μνημόνιο ή χωρίς μνημόνιο. Ο λαός έτσι και αλλιώς είναι στεγνός, δεν έχει να πάρει τίποτα, όσα μνημόνια και αν μας επιβάλλουν.
Θα πάρουμε τον δρόμο της προηγούμενης πενταετίας από την αρχή;
Και αν τότε κατάφεραν να περάσουν τα μέτρα τώρα και να θέλουν δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να εφαρμοστούν. Γιατί δεν απέμεινε τίποτα στον λαό, εκτός αν ξεπουλήσει την υπόλοιπη χώρα που δεν πρόλαβαν οι προηγούμενοι.
Και επιτέλους ας καταλάβουμε, πολιτική με αλχημείες δεν γίνεται.
Για παραγωγή πότε θα συζητήσουμε; Καλοί οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι, αλλά οι άνεργοι από την ιδιωτική πρωτοβουλία της παραγωγής είναι.
Πριν αλλάξουμε όλοι χώρα!


Κωστής Ταξιδεύων
Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου