16 Σεπ 2021

Ολαρία, ολαρά

Η επικαιρότητα δίνει τροφή για σχόλια. Καθημερινά πέφτουν τουφέκια εκατέρωθεν. Φυσικά η κυβέρνηση έχει τα κανόνια. Και πυροβολεί πρώτη. Βέβαια είναι γνωστό πως για όλα φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση, που μέσα σε πέντε χρόνια κατέστρεψε την ιδανική κοινωνία που κατάφεραν να φτιάξουν κοντά μισό αιώνα οι κυβερνώντες σήμερα. Ολαρία ολαρά. Αφού ο Τσίπρας συνεργάσθηκε με τον Καμένο, λες και ήθελε το ΚΚΕ συνεργασία και το αρνήθηκε, εμείς θα βάλουμε όλους τους ακροδεξιούς στην κυβέρνηση να ανταριάσουμε την απομείνουσα ταλαίπωρη Δημοκρατία. Θα τους βόλευε βέβαια τότε, να μη βρει  τον τρελοσυνεργάτη, να μην διακοπούν τα ένδοξα χρόνια της δυναστοκρατείας. Αυτά να τα βλέπουν τα χίλια εγωιστικά κομμάτια της  αριστεράς και να φροντίζουν για τη μακροημέρευση της δεξιάς.  Περί συννενόησης στα ελάχιστα αυτονόητα, ουδείς λόγος. Ολαρία  ολαρά.

Αν ο Τσίπρας έκανε μια αναγκαία συνεργασία με καμένους, ετούτοι κάνουν συνειδητή επιλογή των ακροδεξιών, ώστε να απορροφήσουν τον γκαζοτενεκέ με τη χρυσή αυγή και τις λίρες. Εκτός αν ξέμειναν από φιλελεύθερους ιπτάμενους και ψάχνουν τα σκουριασμένα πλευρικά τοιχώματα ή θέλουν να το βροντοφωνάξουν ανοιχτά ποιοί είναι, γιατι κρυφά είναι γνωστοί, μεθυσμένοι από τον οίστρο της εξουσίας. Όπως και νάχει, η ταλαίπωρη δημοκρατία πληρώνει το λογαριασμό. Εκτός αν ο Μητσοτάκης θεωρεί πως η πανδημία τέλειωσε και πετάει πρώτος τη μάσκα του.

Ολαρία, ολαρά.

Φτάσαμε στα ανείπωτα, έβαλαν τα παιδιά στο σημάδι, υπάρχει και πιο κάτω βέβαια να τα πετάξουν στη θάλασσα.

Σσούτ, μη μιλάτε, θα φτάσουμε και παρακάτω...Μιλάνε βέβαια για ευγένεια οι αγενείς, τους ενοχλούν τα συνθήματα, οι πράξεις ποτέ, το απέδειξαν με το καλωσόρισμα του Σαμαρά στον Τσίπρα πως λειτουργεί μες την ευγένεια η δημοκρατία. Όσο για τα ιερά και τα όσια τα κλείδωσαν στο μπαούλο και πέταξαν το κλειδί στον υπόνομο. Τώρα είμαστε εξουσία. Ολαρία, ολαρά τραγούδαγε ο Σαββόπουλος το '70, τώρα τραγουδάει άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου