11 Σεπ 2021

Αμάν πια

Αστακός η Θεσσαλονίκη, πόσο να έχει άραγε το κιλό, το ψωμί πια ξέρουμε 1.10 (40% πάνω) το φρατζιολάκι, τα πουλάκια  πάλι θα πεινάσουν, θα μαζεύουμε και τα ψίχουλα.. Βέβαια ο πρωθυπουργός σήμερα και αύριο θα κάνει ταχυδακτυλουργικά, λένε πως έχει άσους στο μανίκι, τους έκλεψε απ' τον Άδωνη που ισχυρίζεται πως 300 ευρώ φθάνουν να περάσει ο μήνας. Η πλάκα είναι πως η πρώτη διαμαρτυρία είναι των αστυνομικών, ισχυρίζονται πως είναι λίγοι οι 5.500 να φυλάνε ολόκληρο πρωθυπουργό, άσε που αρχινάει και το πρωτάθλημα σήμερα. Δύσκολες εξισώσεις.

Κρίμα, πολύ κρίμα που ο μικρο- επιχειρηματίας αυτοπυρπολήθηκε χθες στον Πύργο, έπρεπε να περιμένει μια μέρα τις καινούριες ατάκες του πρωθυπουργού. Προσωπικά θυμώνω με τις αυτοκτονίες, τους κάνουμε τη χάρη. Τα αδιέξοδα ας μας γυρίζουν πίσω, εκεί που κανείς δεν μπορεί να μας σκοτώσει, στη δύναμη της σκέψης και της ψυχής.

Κάποιες σκέψεις του πρωθυπουργού διέρρευσαν και τις έμαθα. Αντι για ψωμί μπορούμε να αγοράζουμε παντεσπάνι, εντάξει δεν είναι καινούρια, το είπε και η Μαρία Αντουανέτα, αντί για πετρέλαιο το χειμώνα μπορούμε να καίμε πριονίδια, κι αυτό ξανάγινε, αντί για λάμπα της ΔΕΗ να ανάβουμε το καντήλι, και η γιαγιά μου μια χαρά μεγάλωσε τα παιδιά της το '30.  Οι συμβουλοί του λένε να μην τα πει αυτά, γιατί θα ακουσθεί κανένα σύνθημα που θα τσαλακώσει την εικόνα των καναλιών. Εγώ πάλι πιστεύω ότι θα του ξεφύγουν και θα τα πει, είναι γνωστό πως πάσχει από ακράτεια γκάφας. Είναι βέβαια εγκρατής στους χαμηλοσυνταξιούχους, αν και σκέφτεται να επαναφέρει τη δεκατρίτη σύνταξη τώρα που ακριβαίνει το γιαουρτάκι, όταν την έκοβε ισχυρίζεται ότι ήταν φτηνό.

Με το πετρέλαιο λένε, ίσως να μην έχουμε πρόβλημα, ποιός δίνει σημασία στα μερομήνια που προβλέπουν βαρύ χειμώνα, με Μητσοτάκη αρχηγό μπορεί να έχουμε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του χειμώνα.

Βέβαια υπάρχουν κάποιοι που αμφισβητούν την ικανότητα του πρωθυπουργού για ταχυδακτυλουργικά κόλπα, αλλά αυτός κάθε μέρα αποδεικνύει πως όλα τα μπορεί, θλιμένος  με μαύρη γραβάτα σε κηδεία και αμέσως μετά μες τη τρελή χαρά στο ράλυ ακρόπολις. Ιδέα δεν έχω βέβαια για τη συνεισφορά του ράλυ, στο άλλο ράλυ των τιμών, μη πούνε κιόλας, πως ο κάθε ανίδεος περι πολιτικής, ασχολείται με την πολιτική. Αφού έχουμε αναθέσει σε επαγγελματίες πολιτικούς να φροντίζουν για μας και μάλιστα τους άριστους, δεν μας φτάνουν οι εκλογές που μυρίζουν; 

Αμαν πια, γράψε κανένα ανώδυνο ποίημα και σώπα επιτέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου