7 Φεβ 2022

Χάος

Προσπαθούσε με τη γνωστή μέθοδο του στοχασμού να βάλει μια τάξη στο χάος του. Οι σκέψεις του δεν τον οδηγούσαν πουθενά, ήταν έτοιμος να εκραγεί.

Τι θα γινόταν στον κόσμο αν καταργούσαμε όλους τους νόμους; Αν εξαφανιζόταν με ένα μαγικό τρόπο το χρήμα; Αν βρισκόταν το φάρμακο μιας αιώνιας νιότης; Ή έστω αν επικρατούσε το σύνθημα των χιπις και των "παιδιών των λουλουδιών", "κάντε έρωτα, όχι πόλεμο" ή έστω κάποια απ' τα συνθήματα του Μάη του  ' 68.

Τα σύννεφα άσπρα πούπουλα στον ουρανό, ζεστή μέρα του Φλεβάρη,  ένα παιδί κατάπιε μια καρφίτσα, η μάνα που γέννησε οχτάδυμα πέθανε μόνη της, τον Άλκη τον σκότωσαν απ' την απόλυτη άνοια που κουβαλάν οι τυφλοί οπαδοί κάθε ομάδας, κάθε δόγματος, η Ρωσία έτοιμη να εισβάλει στην Ουκρανία και ο υπουργός είπε, πως οι φτωχοί έχουν γαιδούρια και σκέφτονται να επιδοτήσουν το άχυρο.

Ο πρωθυπουργός λέει πως η Ελλάδα είναι ο παράδεισος της γης, αρκεί κανείς, να μην ασχολείται με το λεκέ στο σιδερωμένο του πουκάμισο. Κάποιοι κάνουν την τρίχα τριχιά, μας μιλάνε για εκατό νεκρούς την ημέρα, ενώ λίγες είναι οι μέρες που έχουμε πάνω από εκατό, συνήθως έχουμε 99...είπε ένας βουλευτής του.

Η μόνη αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση νοιάζεται και για τον παράδεισο των αγροτών. Μόλις άκουσε το κλάμα τους, οι αγρότες έμαθαν τον υπουργό τους, ως τώρα κανείς δεν τον ήξερε. Άμεσα αντανακλαστικά, ο Σπήλιος Λιβανός είπε είμαι εδώ, για να λύσουμε τα προβλήματα. Έτρεξε στο Μαξίμου, πήρε μερικές τσάντες με λεφτά και άρχισε να τα μοιράζει. Και τότε, ω του θαύματος, ο πρωθυπουργός τον παραίτησε. Ο Σπήλιος έριξε έναν καυγά με τον πρωθυπουργό, του είπε ότι κι αυτός τα ίδια κάνει στα ζόρια, αλλιώς στις εκλογές θα πιάσουμε πάτο, θυμάσαι τι κάναμε στην Ηλεία; 

Σπήλιος Λιβανός πάπαλα,  είπα στο Θόδωρο, έχασε τις τσάντες με τα λεφτά... 

Ο Θόδωρος, είπε μόνο πως φέτος δεν θα σπείρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου