11 Απρ 2015

Η μεγάλη Επα- Ανάσταση



Λαμπρός ο ήλιος σε κάθε χαραμάδα, ανασταίνει τα σκεβρωμένα  κορμιά μας, τα χέρια μας καταματωμένα από τις τριανταφυλλιές του κήπου, οι κόρες των ματιών μας  διαστέλλονται στο κάλος της πασχαλιάς, ένα γλυκό αεράκι προμηνύει την μεγάλη Ανάσταση του Χριστού, των Ανθρώπων που θέλουν να ελπίζουν, των φυτών που γεννήθηκαν ξανά, των απέραντων λιβαδιών της Άνοιξης. Αναρριχάται ο κισσός, το βλέμμα σου απλώνει στα όνειρα των παιδιών.
Ξεπροβάλει σήμερα ένας καινούριος κόσμος. Μια μεγάλη γιορτή του έρωτα, νικάει το θάνατο , κυματίζει το αιώνιο.
Δεν μιλάει κανείς για χρέη υλικά, αλλάζουν οι άνθρωποι χαμόγελα και φιλιά. Δεν άντεξαν άλλο τον αργό θάνατο. Ο Χριστός σταυρώθηκε και αναστήθηκε σε  τρεις  μέρες. Οι δέκα εντολές έγιναν μία.  Η ζωή νικάει τον θάνατο.
Περπατώ κάτω από τις ανθισμένες πασχαλιές, ο Ληθαίος κυλάει ήρεμα, ο Αριστοτέλης, ο Χριστός και ο Μάρξ συζητάνε πάνω στα καθαρά νερά του ποταμιού, σκέψεις που δεν ναυάγησαν ποτέ.
Τα όνειρα, οι μύθοι και τα θαύματα ζωντάνεψαν πάλι μέσα μου. Το χρέος πληρώθηκε από τους μετανοημένους πλούσιους. Οι φτωχοί ξεφορτώθηκαν τους βράχους που κουβαλούσαν στις πλάτες τους.
Ένας ανοιχτός καινούριος δρόμος της φύσης. Κάθε Ανάσταση και μια Επ-Ανάσταση.  

Ταξιδευτής
Μεγάλο Σάββατο
11 Απριλίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου