18 Μαρ 2015

Δίνη, σκοτοδίνη και ανδρεναλίνη.


Το χρέος είναι κοντά στα 400 δις. Οι καταθέσεις μόνο στην Ελβετία κοντά στα 800 δισ. Και πόσα άλλα σε φορολογικούς παραδείσους.
Υπάρχει πολιτική βούληση, μια κι έξω να τελειώνουμε;
Τα περισσότερα απ’ αυτά τα χρήματα δεν είναι σίγουρα οικονομίες εργασίας, πολύ περισσότερο χρήματα από εργασία. Αέρας είναι. Και τα έχουν οι λίγοι συνήθεις ύποπτοι. Η Ελλάδα πεθαίνει και οι απατεώνες γλεντάνε πάνω στο πτώμα της.
Αριστερά σημαίνει σύγκρουση. Ο διάλογος τελειώνει εκεί που αρχίζει ο πόλεμος.
Έχουμε πόλεμο.
Έχει η αριστερά ετούτη, της κυβέρνησης, αυτή τη διάθεση; Για την ώρα δεν λέει τίποτα.
Έξυπνος ο Βαρουφάκης, αλλά δεν φτάνει αυτό. Όχι άλλες αναλύσεις.
Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να βρεθούν τα λεφτά με μια πανεθνική εκστρατεία των Ελλήνων, -αρκούν τα μισά(200 δις για μιδενισμό) με διαπραγμάτευση. Τα δίνουμε και ξεμπλοκάρουμε. Τόσο απλά …. -λίγο αφέλεια δεν βλάπτει.
Αλλά η μεγαλύτερη αφέλεια είναι να πιστεύουμε ότι δεν φτάνει ο πλούτος της χώρας μας για μια χούφτα Έλληνες. Άλλοι δεν φτάνουν. Ο λαός τους έκανε σε ένα βαθμό πέρα. Αυτοί καραδοκούν.
Μόνο τότε μπορούμε να αρχίσουμε από την αρχή να φτιάξουμε ένα κανονικό κράτος. Μέσα ή έξω από την Ευρώπη καμία σημασία δεν θα έχει πια.
Αλλιώς και με αριστερά και με δεξιά θα σερνόμαστε για εκατό χρόνια δούλοι στο κάρο των αρπακτικών. Η Τουρκοκρατία κράτησε τετρακόσια.
Ποιος δούλος μπορεί να παράγει, πολύ περισσότερο να ζήσει;
Ποιες διαπραγματεύσεις με άνθρωποειδή που δεν δέχονται ούτε το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, που είναι σταγόνα στον ωκεανό;
Σύντομα το ποτήρι θα ξεχειλίσει. Είναι ορατό πια.
Ας το πετάξουμε στα μούτρα τους.

Ταξιδευτής
18 Μαρτίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου