10 Μαρ 2015

Σπαστές ειδήσεις





~ Αυτός ο άνθρωπος ήταν υπουργός οικονομικών.

~ Κάποιοι νομίζουν όψιμα ότι με λίγο κλάμα ξεπλένουν μεγάλα εγκλήματα. Ποιός κράτησε έναν κλαμένο βασιλιά το 74; Η μοίρα των εκ-πεσόντων είναι τραγική. Αντί να δεχτούν τα λάθη τους, τα εκθειάζουν από πάνω. Ονόματα δεν γράφουμε. Περισσεύουν.

~ Οι καπιταλιστικοί δεσμοί δεν λύνονται. Κόβονται. Ή καλύτερα ακρωτηριάζονται. Όσο ζουν θα γεννάνε λερναία τέρατα.

~ Αν δεν προηγηθεί πολιτιστική Άνοιξη δεν θα’ ρθει ποτέ η οικονομική. Η Άνοιξη των ανθών είναι η μόνη που θα έρχεται αενάως. Ώρα για μεγάλα μυθιστορήματα, θεόρατες μουσικές, ποιήματα γροθιές.
~ Όποιος πιστεύει ότι μια χώρα παροχών έχει μέλλον, δεν ελπίζει στο μέλλον. Επιστροφή στη φύση και στην παραγωγή. Ίσως και στη δραχμή.

~ Από το πρωί ακούγεται η είδηση για τη σταδιακή αύξηση του βασικού μισθού. Όπως και προεκλογικά. Είναι σίγουρο πια ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα γίνει πραγματικότητα. Σπαστά, Χαρδουβελικά!

~ Σε κατάσταση έκτατης ανάγκης ο νομός Σερρών. Απορεί κανείς γιατί όλη η χώρα εδώ και πέντε χρόνια δεν κηρύχτηκε το ίδιο. Εφαρμόζεται φαίνεται κι εδώ η σπαστική διαδικασία.

~ Τελικά φαίνεται το θέμα των χρηματοοικονομικών είναι καραμέλα διαρκείας. Ενώ την τσίχλα τη μασάς και την πετάς. Αυτό συμβαίνει γιατί η τσίχλα πετάει. Όποιος δεν θέλει τσίχλα μπορεί να πετάξει και με ένα βιβλίο. Και οι καραμέλες και οι τσίχλες βλάπτουν σοβαρά τα δόντια. Τώρα που μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.

~ Η μισή Ελλάδα παίρνει ουσίες επιβίωσης, τα λιβάδια γέμισαν παπαρούνες. Και είναι ακόμα χειμώνας.

~ Ο καιρός της ανταλλακτικής οικονομίας. Λιτός με σύννεφα.


Ταξιδευτής
10 Μαρτίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου