27 Ιαν 2015

Ειδήσεις της άλλης μέρας
~  Η Ελλάδα της γνώσης, η Ελλάδα του πολιτισμού. Δύο φράσεις από τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ των εκλογών. Αυτή είναι η διαφορά. Διαφορά που φάνηκε από την πρώτη μέρα και σηματοδότησε την καινούρια πορεία της χώρας.  


~ Κλαίει και οδύρεται το ΚΚΕ για τη νίκη του Σύριζα. Αν νόμιζε πως θα το παρακάλαγε ο Σύριζα, ας καταλάβει πως υπάρχει κι άλλος δρόμος. Αλλά δεν πρόκειται να καταλάβει, θα συνεχίσει να παραμιλάει μόνο του. 


~ Και όσοι δεν στήριξαν την αυτοδυναμία, δεν στήριξαν τουλάχιστον ώστε να φύγουν οι σαράντα χρόνια εξουσιαστές, ας σωπάσουν τουλάχιστον τώρα. Ή μήπως ήξεραν  άλλη λύση και δεν μας την λένε;  Στο κάτω κάτω της γραφής αυτή είναι η ελληνική κοινωνία, ο Καμένος είναι το αναγκαίο κακό, όταν περνάνε δίπλα σου  θολά ποτάμια.

~ Άμα ο Σύριζα κάνει αυτά που θέλω σύντομα θα τον στηρίξω, -τώρα όχι, έγραφε φίλος πριν τις εκλογές. Πρόλαβε βέβαια να τον στηρίξει ο Καμένος. Οπότε ο Σύριζα τον ευχαρίστησε ευγενικά για την καλή του πρόθεση.

~ Μισοί υπουργοί στην καινούρια κυβέρνηση. Άρα λιγότερο «γαμώ τα υπουργεία σας» στην καθημερινές κουβέντες μας. Ποτέ κανείς δεν  λέει κάτι για τους αναπληρωτές υπουργούς.

~ Οι νέοι έχουν τη δική τους γλώσσα. Μια λέξη απ΄ τη γλώσσα τους είναι και η τάπα. Τέτοιες μάζεψαν πολλές αυτές τις μέρες οι παλιοεξουσιαστές.  Εκεί που έψαχναν τις τάπες ο πρώην πρωθυπουργός ξεχάστηκε να παραδώσει. Αλλά είχαν πει ότι δεν θα παραδώσουν τη χώρα στην αριστερά. Μάλλον επίτηδες το έκανε.

~Επιτέλους ένας άνθρωπος του πολιτισμού στον πολιτισμό.  Ξυδάκης κύριοι, για όσους δεν ξέρουν.

~ Τα μηνύματα τα πήραμε. Περιμένουμε και τα δείγματα γραφής. Επί της ουσίας. Και επί της παιδείας.

~Και ο καιρός. Για Δημοκρατία το πάει. Και για την Άνοιξη.

Ταξιδευτής
27 Ιανουαρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου