12 Ιαν 2015

Ειδήσεις σε 1 λεπτό





~Δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές και ακόμα κάποιοι δεν αποφάσισαν τι θα ψηφίσουν. Φυσικό είναι, ανάλογα με το αν φυσάει νοτιάς, βοριάς, αν έχει ήλιο, παγωνιά, χιόνι, αν βρέχει, θα αποφασίσουν. Το πιο πιθανό είναι να κάνει ήλιο με δόντια. Είναι νωρίς ακόμα για να προβλέψει η ΕΜΥ.

~Πότε η ψήφος των πολλών ήταν στάση ζωής και ζητάτε από πριν να γνωρίζουν την πορεία του χρηματιστηρίου;

~ Προεκλογική περίοδος ίσον ξέπλυμα του μυαλού. Αν υπάρχει. Γιατί η πολιτική μυαλό θέλει και όχι συναισθηματική παράδοση με την οποία ψηφίζει η γιαγιά μου στα 108. Η γιαγιά μου λέει καλά τα λέει ο Σύριζα, αλλά εγώ είμαι απ’ τα παλιά.

~ Ο Θεός είναι παρών και σ’ αυτές τις εκλογές. Εικόνες δώρισαν οι δήμαρχοι Φιλιατών και Ηγουμενίτσας, να του χαρίζουν δύναμη και να τον προφυλάγουν από τους άπιστους,  όπως είπαν. Μακάριοι οι φτωχοί του πνεύματι, είπε ο Θεός πάλι από ψηλά.

~Μάρτυς μου ο θεός, λέει και ο ήρωας του Μάκη Τσίτα. Τώρα γιατί βραβεύτηκε, αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Ου μπλέξεις με τα ευαγγέλια.

~ Τώρα που το σκέφτομαι πάνε περίπατο οι δέκα εντολές. Εδώ και χρόνια.

~ Ελάτε να πούμε ψέματα, είναι το καινούριο βιβλίο της Μάρω Δούκα. Κάθε ομοιότητα με υπαρκτά πρόσωπα της πολιτικής σκηνής είναι τελείως συμπτωματική.

~ Βέβαια είναι και θέμα αισθητικής τούτες οι εκλογές.  Αυτό.

~ Ρωτάνε εκείνοι που έφαγαν τα λεφτά, που θα βρείτε τα λεφτά. Πλάκα έχει το παραμύθι. Πιο πλάκα βέβαια  έχει ο μαχαλόμαγκας που ήταν και πρωθυπουργός, όταν μιλάει, ειδικά όταν γελάει. Το καλό είναι πως αυτή τη φορά δεν κάνει πλάκα ο λαός, ούτε καν γελάει μαζί τους.

~ Κοντός ψαλμός αλληλούια.  

~Ο αέρας το πρωί ήταν νοτιάς, το απόγευμα το γύρισε σε  βοριά. Τη νύχτα, εκεί κοντά στο ξημέρωμα θα έχουμε κρύο. Σκεπαστείτε καλά.


Ταξιδευτής
12 Ιανουαρίου 2015



Ακολουθεί πολιτική διαφήμιση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου