2 Ιαν 2015

Ειδήσεις σε 1 λεπτό





~ Πάμε πάλι απ’ την αρχή! Με αισιοδοξία και χαμόγελο. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις τώρα να αφήσουμε πίσω το παλιό και να φυτέψουμε το καινούριο. Τόπο στο νέο λοιπόν. Το αδοκίμαστο ίσως, το μόνο ελπιδοφόρο όμως.

~Αν σήμερα δεν είχαμε την ελπίδα του καινούριου, θα μετρούσαμε μόνο τους νεκρούς του παλιού. Θα ήταν μια βαρετή μεταγιορτή των ευχών. Όπως είναι τα απομεινάρια των πυροτεχνημάτων.

~Αρέσκονται οι έχοντες και κατέχοντες να συγκρίνουν τον Σύριζα με το Πασοκ του 81. Από κάπου πρέπει να πιαστούν οι μελλοθάνατοι. Η επίκληση του Θεού από μόνη της φαίνεται δεν φτάνει.

~Όχι, ο Σύριζα δεν είναι Άγιος παρά μόνο αν τον συγκρίνεις με τον διάβολο που είχαμε στον κόρφο μας τόσα χρόνια.

~ Και για τους ανυπόμονους ο μόνος εφικτός δρόμος. Όλοι οι άλλοι έκλεισαν από καιρό. Αυτό που δεν έγινε το 12 ας γίνει τώρα. Ποτέ δεν είναι αργά. Βέβαια είναι αργά, αλλά ο λαός δεν έχει πάντα δίκιο όπως αρέσκονται να λένε οι «νικητές».

~Ο οικονομικός θεός έφερε τη χώρα στον πάτο, ο οικονομικός θεός θα την αναγκάσει πάλι να σκαρφαλώσει καταματωμένη. Είναι  βέβαια γνωστό πως αν πετάξεις ψεύτικα χαρτονομίσματα από τον ουρανό θα ποδοπατηθούν στη γη. Πάλι νεκρούς θα μετράμε. Αυτοί οι Κινέζοι πόσο μοιάζουν με μας!

~Γιορτές για τους σύγχρονους Έλληνες σημαίνουν ευχές χωρίς αντίκρισμα. Ειπώθηκαν πολλές πάλι. Όπως σφαγιάσθηκαν και αρκετά ζωντανά της φύσης. Όπως καταναλώθηκαν και μεγάλες δόσεις υπνωτικών από τα μεγαλοκάναλα της εξουσίας.
Η μασημένη τροφή καταπίνεται εύκολα λένε οι στομαχογιατροί. Ποιός θα νοιαστεί για αυθεντικά προϊόντα; Στην οικονομική τρομοκρατία οι νεοέλληνες αναζητάν την φτήνια σε όλα.

~ Μπορεί τούτο το ελάχιστο δελτίο ειδήσεων να είναι ανορθόδοξο, αλλά μήπως τα δικά τους είναι καλύτερα;  Ποιόν αφορούν οι ειδήσεις στο Star- System, εκτός από τους τζογαδόρους της ανθρώπινης αξιοπρέπειας:

~ Ο Αλφρέντο είναι ένα μικρό παπαγαλάκι, ως τώρα σώπαινε με μικρά τιτιβίσματα. Από χτες έμαθε τις πρώτες του λέξεις. Ονειρεύομαι έναν καλύτερο κόσμο.

~Την παγωνιά των τελευταίων ημερών ανέλαβε  ένας γελαστός ήλιος. Αυτή τη φορά ο κανονικός ήλιος, όχι ο πράσινος.

Καλή χρονιά.

2 Ιανουαρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου