7 Φεβ 2014

Που θα ακουμπήσει ο καθαρός πολίτης αν πέσουν και τα τελευταία αναχώματα;


''Ο Άνθρωπος αντιμετωπίζει τους προβλεπόμενους κινδύνους με τη φρόνηση, την επιδεξιότητα και τις γνώσεις του. Τους μη προβλεπόμενους με τον χαρακτήρα του''
                                                                                                          Αριστοτέλης

Είναι φυσικό ένας άνθρωπος να κάνει λάθη και να τα διορθώνει. Το ίδιο ισχύει και για ένα κόμμα. Και η συγγνώμη είναι πράξη αυτογνωσίας. Αλλά τούτο με τον Καρυπίδη δεν ήταν λάθος, ήταν προκλητική ψηφοθηρία, δικαιολογώντας εκείνους που  βλέπουν τον Σύριζα σαν το νέο πασοκ.
Η ψηφοθηρία είναι χαρακτηριστικό των κομμάτων εξουσίας, θυσιάζοντας στο βωμό του συμφέροντος κάθε ιδεολογία και κάθε αξιοπρέπεια.
Κρίμα. Κρίμα που ο Σύριζα στην πορεία για την εξουσία αρχίζει να απογοητεύει.
Είναι άλλο να υποστηρίζει κάποιος τον Σύριζα, όποιο και αν ήταν το παρελθόν του –δεν είναι υπεύθυνος ο Σύριζ α γι’ αυτό και άλλο να προβάλλεται σε θέσεις που απαιτούν καθαρότητα στα λόγια και στις πράξεις. Και πολύ περισσότερο ακεραιότητα χαρακτήρα που να εμπνέει τον λαό.
Είναι ολοφάνερο ότι ο Σύριζα δυσκολεύεται μέσα στις σημερινές συνθήκες να ανεβεί ψηλότερα δεχόμενος πόλεμο πανταχόθεν. Και αυτό τον οδηγεί σε τραγικά λάθη. Είπαμε κι άλλη φορά ότι ο Σύριζα δεν θα φέρει ψηφοφόρους από το φεγγάρι, θα πρέπει να στηριχθεί από την ελληνική κοινωνία, που αποδεικνύεται ολοένα κατώτερη των περιστάσεων.
Αυτό τoν οδηγεί σε λάθη τακτικής που δημιουργούν μόνο απογοήτευση.  Που θα ακουμπήσει ο καθαρός πολίτης αν πέσουν και τα τελευταία αναχώματα;
Δεν είναι βέβαια άμοιρο ευθυνών σ’ αυτό και το σβουρισμένο ΚΚΕ, ούτε η Ανταρσύα, ούτε κάθε άλλη αριστερή δύναμη, -όταν λένε όχι σε ένα κοινό μέτωπο επίθεσης. Γι’ αυτό ας μη δαχτυλοδείχνουν τα λάθη του Σύριζα, αλλά ας αναρωτηθούν τις τρικλοποδιές που βάζουν αυτοί στην αλλαγή πορείας στην χώρα. Τρίβουν τα χέρια τους οι συγκυβερνώντες εξουσιαστές όταν βλέπουν εκατομμυριούχους αριστερούς να μιλάν για την πείνα των φτωχών. Και εκεί  που το μόνο άσφαιρο όπλο τους είναι ότι ξέρουν καλύτερα την οικονομία του καπιταλισμού, παίρνουν σφαίρες και ρίχνουν από το ίδιο το οπλοστάσιο της λαϊκής τάξης με τα πανάκριβα πολυβόλα τους.
Ποιός δεν θέλει να επανακάμψει η πολιτική; Κανένας μας δεν θέλει τον πολιτικό κατινισμό του άλλα λέμε και άλλα κάνουμε.
Τι κι αν πήρε πίσω την υποψηφιότητα του κυρίου αυτού, η ζημιά έγινε, το μήνυμα πέρασε….
Η Ελλάδα ακούμπησε στον Σύριζα, τι θα συμβεί κι αν από κει προδοθεί;
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει να είναι τίμια πρέπει και να φαίνεται.
Αν φαίνεται και δεν είναι, τότε δεν υπάρχει ελπίδα….

Ταξιδευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου