10 Μαΐ 2012

ΟΧΙ

 [...]π πλέον, ο διοι μες λοι εμαστε σ θέση ν φροντίζουμε ταυτόχρονα γι τς διωτικές μας ποθέσεις κα γι τς ποθέσεις τς πόλης μας, κα σοι π μς εναι απασχολημενοί με διωτικς πιχειρήσεις κα ατο κόμα κατέχουν τ πολιτικ ζητήματα στν ντέλεια. Γιατ εμαστε μόνος λας πο τν μ ναμειγνυόμενο καθόλου στ κοιν δν τν θεωρομε φιλήσυχο λλ χρηστο, κα ο μόνοι πο ποτε δν τ πινοομε κα δν τ προτείνουμε ο διοι πάντως χουμε τ δύναμη ν κρίνουμε σωστ τ λαμβανόμενα μέτρα, τος δ λόγους δν τος θεωρομε καθόλου μπόδιο τν ργων, λλ μλλον θεωρομε σν μπόδιο τ ν μν χουμε κατατοπισθε προφορικ σ σα χουμε ν κάνουμε, πρν καταπιαστομε μ ατά. [...]

Περικλέους Επιτάφιος λόγος


Παρακολουθούμε όλοι τις εξελίξεις στη χώρα μας, σε σχέση με το Ευρωπαϊκό και  το Παγκόσμιο γίγνεσθαι και κανένας από μας δεν μπορεί να ξέρει, τι θα μας φέρει η επόμενη μέρα.
Όλοι ξέρουμε όμως τι βιώνουμε εδώ και κάποια χρόνια, με αποκορύφωση της απόγνωσης τα δυό τελευταία.
Το πως φτάσαμε ως εδώ, είναι γνωστό σε όλους.
Τι κάνουμε τώρα;
Έχουμε τη εντολή του λαού: δύο στους τρείς κατήγγειλαν το μνημόνιο.
Έχουμε και μια άλλη διάθεση: δύο στους τρείς να παραμείνουμε στην ευρωπαϊκή ένωση.
Φαντάζομαι ζωντανοί όμως, όχι πεθαμένοι.
Εντελώς φυσιολογικά και ταιριαστά. Αν στον Σόιμπλε μοιάζουν οξύμωρα, ας πει στη χώρα του να μας δώσει τώρα τις αποζημιώσεις από την ναζιστική κατοχή της  χώρας του και καταστροφή της χώρας μας και μετά μπορεί να μιλάει…ως τότε ας το βουλώσει.
Θέλω να πω, ότι η παραμονή στην Ευρώπη  των λαών είναι ο κοινός μας τόπος, αλλά η παραμονή στην Ευρώπη του θανάτου, των συμφερόντων των δυνατών, μπορεί αν χρειαστεί να πάψει να είναι προορισμός μας.
Μόνο έτσι θα αποφύγουμε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.
Η χώρα μας και ο καθένας από μας, έκανε τα λάθη της.

Τώρα;

Θα αυτοκτονήσουμε μαζικά, για χάρη των λίγων, για χάρη των οικονομικών κολοσσών και τοκογλύφων; Τα οικονομικά καζίνο και χρηματιστηριακά κόλπα σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν έχουν καμία σχέση με την  επιβίωση των λαών, ούτε η μαφία με την  πολιτική.
 
ΟΧΙ
Αυτό είναι το μεγάλο ΟΧΙ των εκλογών.
Και των επαναληπτικών θα είναι δυό φορές ΟΧΙ.
Χρέος όλων μας να στηρίξουμε αυτό το διπλό ΟΧΙ με τα δυό μας χέρια.
Αυτό το 35% της αποχής, αν είναι της αδιαφορίας, ας διαβάσει τον Επιτάφιο λόγο για τιμωρία πολλές φορές, αν είναι της απόγνωσης, ας δώσει την τρίτη και φαρμακερή δόση του ΟΧΙ.

Ταξιδευτής
10 Μαίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου