25 Δεκ 2010

Τα πιο όμορφα Χριστούγεννα

Πετούσαν πάνω από τα 2500 πόδια, καθόταν δίπλα του, όταν άναψε το σήμα προσδεθείτε στις θέσεις σας. Επικράτησε μια σχετική ανησυχία, η οποία επιδεινώθηκε με την ανακοίνωση του κυβερνήτη, λόγω βλάβης του ενός κινητήρα θα προσγειωθούμε αναγκαστικά στο πλησιέστερο αεροδρόμιο.
Πριν λίγο ρουφούσαν ο ένας τις ερωτικές ματιές του άλλου. Ξημερώνοντας Χριστούγεννα.
Είχαν γνωρισθεί ξανά πριν δυό μήνες, ήταν μια παλιά φιλία, που απρόσμενα εξελίχθηκε σ’ έναν μεγάλο έρωτα και τώρα θα περνούσαν μαζί τις πρώτες τους γιορτές. Επτά μέρες στην πόλη του Κάφκα.
Επτά μέρες, όλες τις ώρες μαζί. H Πράγα τους μάγευε μέσα απ’ τον οδηγό και η σχέση τους μέσα απ’ την αγάπη. Ήταν μια δύσκολη χρονιά και για τους δύο, ήταν αυτή που τους ένωνε πιο πολύ κι απ’ τον έρωτα που γεννήθηκε. Του χάιδευε τρυφερά τα μαλλιά και δεν χόρταιναν τα φιλιά τους, όπως στα άρλεκιν. Η ζωή τους δεν ήταν άρλεκιν όμως ,σκληρή δουλειά ,οικονομικά ζόρια, πολύ διάβασμα, κάθε λίγο και λιγάκι στις πορείες. Τα πιο σκληρά μέτρα που πάρθηκαν ποτέ στη χώρα τους ήταν αυτή τη χρονιά από ‘’σοσιαλιστική κυβέρνηση’’.
Ήταν αυτό το τέταρτο που έζησαν όλη τους τη ζωή ξανά, τα χρόνια τους στο σχολείο, στη Θεσσαλονίκη φοιτητές και οι δύο μετά την δικτατορία, οι γάμοι τους που ναυάγησαν, τα παιδιά τους που μεγάλωσαν, τα όνειρα του λαού το 81, η απογοήτευση της γενιά τους, ο ανήμπορος πατέρας της που άφηνε πίσω, η μάνα του όταν του έδωσε την ευχή να περάσετε ονειρικά, -η Πάργα είναι μαγευτική.
Μοιράσθηκαν ακόμα ένα φιλί ζωής και θανάτου, ψυχραιμία της είπε, όλα θα πάνε καλά.
Θα ήθελε να πάρει τηλέφωνο σε όλους τους φίλους της να τους πει καλά Χριστούγεννα, δοκίμασε το κινητό δεν έπιανε, ούτε γραμμή σήμα, το άφησε, σφίχτηκε πάνω του.
Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι της Βιέννης, εκεί θα προσγειωθούμε σε δέκα λεπτά περίπου, πήραν μια ανάσα, όταν ξανακούσθηκε η φωνή του πιλότου ψύχραιμη.
Η αεροσυνοδός μοίραζε μελομακάρονα και χαμόγελα, το απέναντι ζευγάρι είχε αλλάξει χίλια χρώματα, η γη κάτω φαινόταν σαν σπιρτόκουτο, η αγωνία ζωής η θανάτου κορυφώθηκε .
Όταν άρχισε να προσγειώνεται το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Βιέννης, τα χαμόγελα φώτισαν τη μέρα που ξημέρωνε .Μπορείτε να συνεχίσετε με την πτήση 927 της εταιρείας μας για Πράγα, είμαστε τυχεροί που προσγειωθήκαμε!

Την πήρε αγκαλιά και περπατούσαν στους δρόμους της Βιέννης όλο το πρωινό, σταμάτησαν ένα ταξί, στο τρένο του είπαν. Το απόγευμα στις επτά ήταν στο πιο ζεστό δωμάτιο του ξενοδοχείου, ο ένας μέσα στον άλλον. H Πράγα  ήταν μες τα φωτάκια της.
Θυμήθηκα σήμερα αυτή την ιστορία, όταν κάποιοι έλεγαν τα πιο όμορφα Χριστούγεννα της ζωής τους στην εφημερίδα, και είπα ευκαιρία να τη μοιρασθώ με τους φίλους μου, αντί για χρόνια πολλά.

Ταξιδευτής
25 Δεκεμβρίου 2010


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου