21 Σεπ 2010

Κρυμμένες ικανότητες

Χρόνια ολόκληρα υπηρετεί αδιαμαρτύρητα το κόμμα. Πρώτος στις φωτογραφήσεις πλάι σε υπουργούς και παρατρεχάμενους, πρώτος στις αναλύσεις των αποτελεσμάτων μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση. Ποτέ δεν είπε όχι σε συνεντεύξεις  στο ραδιόφωνο, να υποστηρίξει τους συντρόφους του, που τύχαινε, -όλως τυχαίως-, να πέφτουν σε σκάνδαλα, μικρά ή μεγάλα. Για το καλό του κώματος!
Όταν ερχόταν σε δύσκολη θέση, είχε πάντα έτοιμη την απάντηση, θα το δούμε στις επόμενες εκλογές έλεγε, ο λαός θα σας στείλει εκεί που σας αξίζει. Στη δουλειά του εξυπηρέτησε πολύ κόσμο, καλό παιδί  έλεγαν οι περισσότεροι. Τελείως ανιδιοτελώς. Έτσι κι αλλιώς δημόσιος υπάλληλος ήταν.
Δεν θυμάμαι κάποια άποψή του, για την πορεία της πόλης. Όχι ότι δεν είχε, μπορεί να μην ήθελε να πει, μην του την κλέψουν. Ήξερε μια μέρα ότι θα πάρει αξίωμα, τόσοι κόποι δεν πάνε χαμένοι. Τόσοι και τόσοι πήραν.
Δεν ξέρω και πολλά πράγματα γι’ αυτόν, αν και είναι κοινωνικό άτομο. Σε γάμους, βαφτίσεις, κηδείες, χοροεσπερίδες, δεν έλειπε ποτέ. Φάτσα κάρτα, στις εφημερίδες.
Δεν βρεθήκαμε ποτέ στον ίδιο χώρο, σινεμά, θέατρα, εκθέσεις και παρουσιάσεις  βιβλίων. Όταν μια φορά ρώτησα ένα κοινό γνωστό, μου είπε τον αφήνουν παντελώς αδιάφορο αυτά.
Το κόμμα τώρα τον ανταμείβει, του έδωσε το χρίσμα, να το εκπροσωπήσει. Τη μεγάλη ευκαιρία να ξεδιπλώσει τις αρχηγικές του ικανότητες, που κρύβει μέσα του.
Εμείς τι λέτε, να του τη δώσουμε;


Ταξιδευτής
21 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου