28 Δεκ 2014

Ειδήσεις σε 1 λεπτό












~ Ο Πρωθυπουργός σε στημένη συνέντευξη στο δικό του κανάλι, είπε στους δυό  δικούς τους θαυμαστές πως αν δεν μείνει αυτός πρωθυπουργός η χώρα θα καταστραφεί. Κρίμα στην ευημερία που ζούμε, είπε. Για το δωρεάν WiFi που έταξε πέρυσι για φέτος δεν είπε τίποτα. Επίσης είπε ότι είναι η πρώτη κυβέρνηση στην Ευρώπη που κατάργησε την ενιαία τιμή του βιβλίου στα πλαίσια των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που θα γίνουν στον κόσμο.

~ Άσχημο το κλίμα που δημιουργήθηκε στα γιορτινά τραπέζια των εχόντων μετά από την σκληροκεφαλιά κάποιων βουλευτών να μην ψηφίσουν κατά το συμφέρον τους.  Οι κατέχοντες διαμηνύουν από θεού και γης ότι αν πέσει η χώρα στα χέρια του Τσίπρα, που αν κάνει ότι λέει αυτοί δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και η Ελλάδα δεν θα μοιάζει καθόλου τότε με την   Ελβετία που οι τράπεζες ευδοκιμούν σαν τα μανιτάρια.

~ Η δήλωση του Ρακιντζή, πως θα ξαναπήγαινε στην Eurovision με το S.A.G.A.P.O έπεσε στο κενό. Έφταιξε μάλλον η στιγμή που έγινε. Εκείνη την ώρα συνεντευξιαζόταν ο πρωθυπουργός σε άλλο κανάλι.

~ Κυβερνητικά στελέχη δήλωσαν ότι έκαναν  τα αδύνατα δυνατά να μεταβάλλουν τις γιορτές –αφού ήταν ανέφικτο να αναβάλλουν τις εκλογές, αλλά στάθηκε αδύνατο. Αφού έκαναν τη ζημιά στην αγορά, είπαν ότι φταίει ο Σύριζα. Είπαν ακόμα ότι φταίει και η τρόικα που τους έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό. Δεν είπαν τίποτα για το πόσες φορές ως τώρα η τρόικα τους έβαλε το ίδιο μαχαίρι στο λαιμό.

~ Η τροχαία επέστρεψε τις πινακίδες στους οδηγούς για τις γιορτές των Χριστουγέννων . Επίσης επέστρεψε και ο Γιώργος Παπανδρέου στο πολιτικό σκηνικό αποτινάσσοντας τη ναφθαλίνη από τα ρούχα των ακολούθων του. Οι πιστοί του περιμένουν τώρα και τη μαμά Μαργαρίτα. Θεοί και δαίμονες συνωμοτούν ώστε να μην αναταραχθεί η τάξη της χώρας.

~  Κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες η πρώτη ποιητική συλλογή της Χρυσηίδας Μαντάρα.

Δείγμα γραφής:

Τούτα τα Χριστούγεννα
θα σου στολίσω καραβάκια να πας στο καλό
Τούτη την Πρωτοχρονιά θα σου φορέσω κουδουνάκια
να πας στο γυαλό.


~ Την Πρωτοχρονιά θα έχουμε χιόνι. Επιτέλους!

21 Δεκ 2014

Ο ήχος της σιωπής





Ακούω, βλέπω, σωπαίνω,
Το μέσα μου ουρλιαχτό.
Γίγαντες οι τοίχοι δίπλα μου,
Βαθύ πηγάδι.
Ένας πλαδαρός αέρας πάει κι έρχεται,
Ζυμωμένος από χρόνια σε κίτρινα υγρά
Ψεύτικες ανάγκες.
Μόνο εκείνο το αστέρι κάθε βράδυ αναμμένο.
Και τα φτερά ενός μικρού πουλιού
Να με φτερουγίζουν αλύπητα.

18 Δεκεμβρίου 2014