10 Οκτ 2013

Πάθος για τη ζωή, μίσος για τον πόλεμο










 


 





Τα χρόνια μας μετρημένα πάνω στη γη. Μετά κάτω απ' τη γη. Όλα σκοτάδι.
Ας ζήσουμε το φως. Απ' όλες τις χαραμάδες. Ας περπατήσουμε δρόμους με ονόματα, δρόμους που περπάτησαν κι άλλοι πριν από μας. Κι άφησαν ίχνη.
'Ιχνη ανθρώπινης μεγαλοπρέπειας, ίχνη αξιοσύνης. Ας σκοτώσουμε κάθε φασισμό μέσα μας και έξω μας. Πιότερο απ' όλα o Άνθρωπος. Ο συναισθηματικά σκεπτόμενος άνθρωπος. Αυτό το σκουλήκι, ο υπ-άνθρωπος λογιστής- υπολογιστής, κατατρώει τα σπλάχνα της ανθρωπότητας. Γεννάει τον πόλεμο. Εμείς παλεύουμε για την ειρήνη. Αυτό το θαύμα της ζωής που μας χαρίστηκε δεν το χαραμίζουμε στην άνυδρη καθημερινότητα της επιβίωσης. Πάθος για τη ζωή, μίσος για τον πόλεμο. Η γη, η θάλασσα, ο ουρανός μας αγκαλιάζουν.
Μας σκοτώνει ο πόλεμος, η βία, ο άνθρωπος- μάζα, ο άνθρωπος εμπόρευμα.
Μας λυτρώνει ο έρωτας, η φύση, η ομορφιά.

Ταξιδευτής
10 Οκτωβρίου 2013

7 Οκτ 2013

Σαν μια νεράιδα στην αγκαλιά σου

Ατέλειωτο πράσινο, ανοιχτός ουρανός, απέραντο γαλάζιο. Καστανιές γεμάτο κάστανα, μηλιές, συκιές, αμπέλια, κάθε λογής δέντρα απλώνονται ζωγραφιά στο βουνό των Κενταύρων. Πάνω ο oυρανός, κάτω η θάλασσα. Πήρε να φουντώνουν τα σύννεφα, οι πρώτες υγρές σταγόνες του φθινοπώρου. O Μυλοπόταμος αγκάλιαζε τρυφερά τους εναπομείναντες του καλοκαιριού. Τέλη Σεπτέμβρη η θάλασσα ζεστή ακόμα, ιρίδιζε τα χρώματα του βουνού. Μοναδικός προορισμός το Πήλιο στη καρδιά της Ελλάδος. Εδώ σμίγουν όλες οι αισθήσεις, κάτω από μια καρυδιά αγναντεύοντας το Αιγαίο. Εδώ σμίγει και η νοσταλγία με τ όνειρο, ο έρωτας με την επανάσταση, ένα βιβλίο στη τσέπη και ραντεβού στον παράδεισο.

Ταξιδευτής
Πήλιο 7 Οκτωβρίου 2013